Palun, ärge visake kingitud või ostetud, kuid ära õitsenud potinartsisse (või tulpe või hüatsinte) prügisse! Ka mitte biojäätmetesse!

Minu üllatuseks ei tea paljud inimesed, et pottides kingitavad sibullilled võib pärast ära õitsemist rahulikult oma aeda või mistahes haljasalale istutada ... Sellel kevadel nad enam muidugi ei õitse, aga järgmisel või siis ülejärgmisel kevadel võivad õitseda küll!

Enamus kogemustega aiandushuvilistest ütleb ilmselt, et potisibulad võib pärast ära õitsemist näiteks keldrisse või muusse jahedamasse ja kuivemasse kohta viia ja maha istutada siis, kui sibullilli tavaliselt istutatakse - sügisel siis. Ja see on hea nõuanne. 

Minu kogemus on, et kui sügiseni oodata ei taha, siis võib sibulad maha istutada ka kohe, kui sa nagunii aias midagi istutama hakkad. Statistikat pole teinud, aga minu arust on enamus minu kevadel ja suve hakul pottidest aeda ümberistutatud nartsissisibulatest ilusti vastu pidanud ja järgmisel kevadel ka õitsenud. Nõuannete ja omapoolsete kogemuste jagamise eest olen tänulik! Ning jagage seda postitust, et lillesibulad ei läheks prügikasti!