Tänases veganretseptis tutvustab kinoa- kikerherne burgeri valmistamise saladusi Andrus Kiisküla, kes igapäevaselt jagab oma teadmisi blogis www.sunbite.ee

  • Keskkonnaharidus
  • 1. juuni 2017
  • Kinoa - kikerherne burger. Foto: Andrus Kiisküla

Koostisosad:

Kinoa-kikerherne kotletid
 

250 grammi keedetud ja kurnatud kikerherneid (umbes üks 400 grammine purk)
2 dl keedetud kinoad (kasutasin punast kinoad)
2 spl tatra või riisijahu
1 tl kurkumi
1 tl paprika pulbrit
2-3 spl oliiviõli
1 tl linaseemne jahu
1-2 spl tükeldatud peterselli
näpuotsaga soola ja pipart

  Kogus: 6-8 kotletti

India pähkli majonees
 

100 grammi india pähkleid (leotatud 2-3 tundi)
2-3 spl oliiviõli
3 spl vett
3 spl sidrunimahla
näpuotsaga küüslaugu pulbrit, soola ja pipart

Valmistamine:

Sega käsitsi (või aeglasel reziimil köögikombainis, et mass liiga kreemjaks ei läheks) kõik kotleti koostisosad. Mass peaks jääma piisavalt paks, et sellest saaks vormida paksud kotletid. Liiga õhukesed kipuvad väga kergelt lagunema.

Küpseta ahjus 180 kraadi juures 25-30 minutit. Kui soovid krõbedamaid, siis võid enne ahju panekut kotlette mõlemalt poolt ka kiirelt praadida.

India pähkli majoneesi valmistamiseks lisa kõik koostisosad blenderisse või köögikombaini ning töötle kuni saad kreemja massi. Kui mass tuleb liiga paks lisa natukene vett.

Burgeri vahele läks lisaks kotletile ja majoneesile veel salatit, sibulat, kurki ning tomatit.

Head isu!