Markuse eestvedamisel alguse saanud Vegan Kokakool pakub professionaalsetel töövõtetel- ja vahenditel põhinevaid toidukoolitusi. Kursused toimuvad üle Eesti ja kursustel kasutatav tooraine on 100% taimne. Koolitusi korraldatakse nii hobikokkadele, toiduhuvilistele kui ka toitlustusasutuse kokkadele ja töötajatele. Koolituste põhirõhk on toorainete ja nende erinevate kasutamisviiside tutvustamisel. Sama oluline kui tooraine, on ka erinevad tehnilised töövõtted ja tööriistade kasutamine, mis igal koolitsusel selgeks tehakse. Toitlustusasutustele pakutakse koolitusi, et olemasolevad menüüd ja oskused oleksid võimalikud kaasaegsed ja toidutrende arvestavad. Täna tutvustab Vegan Kokakool meile Kukeseentega kikerhernepiruka valmistamist.
- Toit ja aiandus
- Markus Mekk, Vegan Kokakool
- 29. august 2019
- Foto: Kikerhernepirukas kukeseentega. Markus Mekk, Vegan Kokakool
Kikerhernepirukas kukeseentega
Tainas:
Vesi 600g
Kikerhernejahu 300g
Toiduõli 50g
Maitsestamiseks soola
Sisu:
Mugulsibul 150g
Paprika 50g
Suvikõrvits 200g
Kukeseen 200g
Maitsestamiseks soola
Haki ja prae sibul ning kukeseened vähese õliga ja maitsesta kergelt soolaga. Tükelda paprika ja riivi jämeda riiviga suvikõrvits ning sega kokku juba praetud sibula ja kukeseentega. Blenderda taigna koostisosad ja vala ülejäänud segule. Sega kõik korralikult läbi ja vajadusel lisa veel soola. Määri metallist ahjuvorm kergelt õliga või kata küpsetuspaberiga ning vala segu vormi ja küpseta eelsoojendatud ahjus 20-35 minutit 190 ºC juures, kuni pirukas on pealt kuldpruun. Lase u 10 minutit jahtuda. Serveeri värske salatiga.
Lugu ilmub koostöös Eesti Vegan Seltsiga
Kui sulle see lugu meeldis, siis toeta sõltumatut rohelist meediat Anneta