Kukeseenehooaega aitab veganimaks muuta Kadri Aavik, kes kajastab oma toidutegemist blogis veganmaailm.com.

Koostis

Põhi
u. 3 kruusi jahu
u 1/2 kruusi jääkülma vett
100-150 g külma vegan margariini
paar spl külmikus seisnud kõva kookosõli
soola
Täidis
500 g kukeseeni
1 suurem sibul
2 keskmist porgandit
2 spl jahu
250 g sojakoort
soola ja pipart
taimeõli praadimiseks

Juhised


Valmista põhi. Sega kõik koostisosad kätega või köögikombainis, tainas ei pea olema täiesti ühtlane mass. Kasuta alguses vähem vett ja vajadusel lisa juurde. Suru tainas kätega margariini või kookosõliga määritud vormi põhja ja pane vorm täidise valmistamise ajaks külma.

Haki sibul, riivi või purusta progandid peeneks, loputa või puhasta seened ja haki suuremad seened veidi peenemaks. Prae sibul õlis, lisa porgand ja seened, sega ja prae seni, kuni seentest on vesi välja tulnud ja mass on üsna kuiv. Maitsesta soola ja pipraga. Lisa sojakoor ja kuumuta madalal tulel veel veidi. Lisa jahu ja sega hoolega. Eemalda tulelt ja tõsta kõrvale.

Pane põhi 200 kraadisesse ahju umbes 10 minutiks eelküpsema. Laota täidis ühtlaselt põhjale ja küpseta veel umbes 20-25 minutit või seni, kuni taigna ääred muutuvad kergelt kuldpruuniks. Lase jahtuda ja serveeri.