Aprilli viimasel nädalal algab kultuuripealinna sarja „52 ideed ja üllatust“ raames suur pildistamisaktsioonBalti jaamas.

Projekti eestvedaja Tuuli Reinsoo põhjendab fotoaktsiooni nii: „Balti jaam on linna värav – väravatel küsitakse ja vastatakse, võetakse vastu ja vaadatakse üle. Seal on võimalik palju teada saada. Aga Balti jaam on midagi enamat, see on keskkond ja paik, mis elab kirevat ja kummalist elu." Reinsoo rõhutab, et kõik teavad seda kohta, aga selle kohta on ka palju eelarvamusi. Balti jaama mahub palju rohkem kui vaid raudteejaam, sel paigal on oma lugu.

Pilguheit Balti jaama ellu hõlmab ajaveebi, näitust ja ühispildistamise aktsiooni. Milline elu käib Balti jaamas? Fotohuvilisi oodatakse Balti jaama reedel, 30. aprillil. Ametlikult algab aktsioon kell 10, ent varajastele tõusjatele olgu infoks öeldud, et juba kell 8.27 saabub jaama Moskva rong. Kus pildistada ei tohi, seal kutsutakse huvilisi joonistama. Pildistamine kestab kella 21.

Tehtud fotod tuleks saata aadressile hundu.baltijaam@blogger.com. Kõik fotod lähevad üles blogisse.

Ühispildistamisele eelneb teisipäeval, 27. aprillil kell 16 näituse avamine Vabaduse väljaku tunneli galeriis, kus oma töid, oma Balti jaama naeratusi ja lugusid esitleb Tuuli Reinsoo.