2012. aasta jooksul abistas Eesti Loomakaitse Selts 1518 hüljatud, hulkuvat, väärkoheldud või muul viisil abivajavat looma 41 000 euro eest. Kõik abivajajatega seotud ravikulud ja protseduuride tasud maksti tänu annetustele.

  • Bioneeri uudised
  • 24. jaanuar 2013
  • Hüljatud kasse pildistas Janek Jõgisaar, Bioneer.ee

„Oleme siiralt tänulikud headele inimestele ja ettevõtetele, kes hoolivad nõrgimatest ja on toeks neile elusolenditele, kes on inimeste maailmas hääletud,“ ütles Eesti Loomakaitse Seltsi üldjuht Evelyn Valtin. „Kuna abistamise vajadus on tegelikult kordades suurem kui seltsi rahalised võimalused, siis ootame alati appi toimekaid vabatahtlikke ning panustame aktiivselt ka ennetus - ja teavitustöösse, et vähendada väärkoheldud ja hüljatud loomade arvu,“ lisas Valtin.

2012. aastal teostas selts veterinaarseid protseduure (steriliseerimine ja kastreerimine, kiibistamine, vaktsineerimine), ravi ja raskemaid operatsioone ühtekokku 1108le loomale ja linnule. Steriliseeriti 225 kassi ja üheksa koera, kastreeriti 84 kassi ja kaks koera, kiibistati 159 kassi ja 12 koera, vaktsineeriti 258 kassi ja 18 koera, teostati erinevaid operatsioone 18le kassile, üheksale koerale ja ühele linnule.

600le loomale teostati ravi (sh ülevaatused, ussirohukuurid, parasiiditõrjed, seeneravi, erinevad testid, vereproovid ja analüüsid, eutanaasia). 230 kassi said toiduabi ja 50 alla puitpelletid. Üle 128 korral aidati loomade transportimisega hoiukodudesse ja loomakliinikutesse ning varustati vajaliku toidu ja hooldusvahenditega. Keskmiselt aitas selts loomi 3430 euroga kuus ehk kokku 41 000 euroga aasta jooksul.

Suur osa abisaanud loomadest oli Tallinnast, kuid abi said ka Tartu, Valgamaa, Kukruse, Pärnu, Viimsi, Elva, Tapa, Tamsalu, Võru, Paldiski, Kiviõli, Melliste, Padise, Narva, Antsla, Laitse, Sillamäe, Kohtla-Järve, Maardu, Riisipere, Tõrva, Vigala, Raasiku, Keila, Saku, Jüri, Neeme, Anija, Räpina, Kasepää, Peningi, Jõhvi, Rae, Torma, Kambja, Peetri, Tammiste ja Vorbse loomad.