Eesti Loodusmuuseumi külastajate arv kasvas möödunud aastal võrreldes eelnevatega ligi kaks korda, küündides enam kui 38 000 huviliseni.

„2013. aasta üks rõõmsamat vastukaja toonud algatus oli laste huvihariduse käivitamine Väikeste Teadlaste Klubi näol. Samuti osutusid väga populaarseks loodusõhtud pikkadel neljapäevadel, nukuetendused ning loodusretked,” rääkis Eesti Loodusmuuseumi direktor Heidi Vilu. Ta lisas: „Oleme tänulikud kõigile oma sõpradele ja loodame kohtuda juba äsja alanud viigriaastal.”

Läinud aasta menukaimateks näitusteks kujunesid National Geographic’u allveepiltnikust suurmeistri Brian Skerry fotonäitus „Ookeani hing" ning Eestimaa looduses leiduvaid ohte tutvustanud ning levinud legende kummutanud näitus „Ohtlik loodus: müüdid ja tegelikkus”.

Traditsiooniliselt populaarne oli ka igasügisene söögi- ja mürgiseeni tutvustav seenenäitus.

Hetkel saab muuseumis lisaks püsinäitustele Eesti loodusest vaadata ürgmerede asukaid tutvustavat näitust trilobiididest ning imetleda “Looduse Aasta Foto” konkursi läbi aegade parimaid töid.

Jaanuari lõpus toob Loodusmuuseum Eestisse elus ämblikud, näitusel saab uudistada nii troopilisi kui ka kodumaal elutsevaid isendeid. "Peagi avab uksed ka uue sisu ja vormi saanud avastuste ruum, mis peaks silmad särama panema ka kõige pisematel külastajatel," avaldas Vilu muuseumi lähiaja plaane.

Eesti Loodusmuuseum asub Tallinna vanalinnas aadressil Lai 29a ja ootab külastajaid kolmapäevast pühapäevani kell 10.00-17.00. Neljapäeviti on muuseum avatud 10.00-19.00.