Lubasin eilses eksperimenditeemalises postituses jagada lugejatega isiklikke säästunippe.

  • Kodus valmistatud toit on alati soodsam.

  • Üks söögikord pealinna kohvikus võib maksta  mitme päeva toiduraha.

  • Poes on mõtet käia pigem harva ja osta suurema summa eest, sest siis jäävad tegemata hetkeemotsioonidel põhinevad ostud.

  • Kui osta korraga palju toitu, siis on kõige mugavam kasutada internetipoodi.

  • Enne ostmist küsige endalt, mida te vajate, mitte mida te tahate.

  • Määrake kindlaks portsud ja ärge tehke liiga palju süüa.

  • Kui kardate liiga palju kulutada, sööge rohkem köögivilja.

  • Hommikusöögiks sööge putru.

  • Eelistage kodumaiseid teravilju.

  • Soodne on toidule lisada tangusid.

  • Võileivad on kallis valik.

  • Käige seenel ja marjul.

  • Korjake suvel ravimtaimi.

  • Liha ei pea sööma iga päev.

  • Liha maitse saab toitudele ka üsna väikese lihakogusega.

  • Ärge sööge väga palju vorstitooteid.

  • Taluvõi on mõtet jagada kuubikuteks, sest siis on kergem arvestada, millal uut pakki vaja on.

  • Erinevalt homogeniseeritud pakipiimast saab kuumtöötlemata talupiima panna hapnema, seega pole hullu, kui kohe ära juua ei jõua.

  • Hapendatud piimast ja kamast saab teha soodsa hommikusöögi.

  • Kõige keskkonnasõbralikum on liituda nn piimaringiga. See tähendab, et tuleb leida mõni piima laiali vedav talunik, kes müüb piima taaskasutatavasse taarasse.

  • Välismaiste tetrapakkides müüdavate mahlade asemel ostke parem kodumaiseid mahedaid siirupeid.

  • Ka mahekohv on saadaval soodsama hinnaga (näiteks Löfbergs Lila ökokohv).

  • Maiustused, alkohol ja karastusjoogid on kallid.

  • Võimaluse korral tasub sügisel tuua köögi- ja puuvilju otse talunikult.

  • Kui majapidamises on kelder (minul seda ei ole), siis on mõtet soetada suurem talvevaru.

  • Talvevaru saab säilitada ka sügavkülmas.

  • Säilitage toitu õigesti (näiteks säilituskarpide abil).

  • Leib säilib külmikus kauem.

  • Vanast leivast saab teha leivasuppi.

  • Värsket sibulat saab aknalaual ise kasvatada.

  • Pidu korraldades paluge igal külalisel midagi kaasa võtta.

  • Võtke ka ise külla minnes külakosti kaasa.

  • Ühe pereliikme toidukulu on väiksem, kui tehakse süüa mitmele inimesele korraga.

  • Tehke sõpradega koos süüa – tuleb soodsam ja ettevõtmine on põnevam.

  • Korra kuus kontrollige toidukappi, et jõuaks ära tarvitada läheneva säilivusajaga toiduained.

  • Liigne maitsestamine suurendab isu.

  • Kui mahedat alternatiivi ei ole või hinnavahe on ikka ülisuur, siis sööge mittemahedat.

  • Olge mõistlikud ja ärge laskuge äärmustesse.