Circle K alustas eestlaste kohviteadlikkuse edendamiseks koostööd Eesti erikohvi röstikojaga The Brick Coffee Roastery, laiendades kohvijookide tootevalikut üle Eesti.

  • Ettevõtlus
  • 7. veebruar 2021
  • https://pixabay.com/photos/coffee-beans-seed-powder-wooden-2560260/

„Vastutustundliku ettevõttena soovib Circle K anda panuse Eesti elu ja ettevõtluse arendamisse. Kuna eestlased on suured kohvitarbijad, otsustasime tõsta tarbijate teadlikkust käsitöökohvide osas, muutes need kõigile üle Eesti kättesaadavaks,“ ütles  Circle K ASi kohvi tootejuht Maris Puuleht.

The Brick Coffee Roastery juht ning kohviekspert Henry Politanov nentis, et koostöö ühe suurima mugavuspoodide ketiga Eestis on märgiline, sest aitab murda käsitöökohviga kaasnevaid eelarvamusi. „Seni on Eestis olnud arusaam, et käsitöökohv on eksklusiivne, seda tarbivad ainult kohvigurmaanid ning see on kallis. Meie eesmärk on tutvustada maitsvat ja kvaliteetset käsitöökohvi kõigile, muutes seeläbi käsitöökohvi tarbimise Eestis normaalsuseks,“ sõnas Politanov.

Kohviekspert tõi välja, et kuigi kohviteadlikkus on paaril viimasel aastal jõudsalt kasvanud, siis on arenguruumi palju. „Enamik Eesti tarbijaid oskab valida poest head veini kas regiooni või viinamarjasordi järgi. Soovime, et tarbijad oskaksid poes vaadata ka kohvi päritolu ning kvaliteeti ja mõista, mille poolest kohvisordid erinevad,“ selgitas The Brick Coffee Roastery juht.

Käsitöö kohvioad pärinevad enamasti ühest kohvipiirkonnast, mis tagab kindlad maitseomadused ja stabiilse kvaliteedi. „Kohviube röstime aga ise Eestis. Selleks on meil spetsiaalne käsitöökohvi röstimismasin, mis on manuaalne ja nõuab pidevat tähelepanu, et tagada kohviubade soovitud maitse. Meie kohvispetsialistid degusteerivad iga uut kohvipartiid, et tagada soovitud maitse ja kvaliteet. Kogu protsess alates ubade röstimisest kuni pakendamiseni toimub käsitsi,“ ütles Politanov.

Circle K kohvi tootejuhi sõnul valiti esimeseks teenindusjaamades pakutavaks käsitöökohviks Brasiilia kohvioad, mis vastavad paljude eestlaste maitsemeelele. „Brasiilia kohv on üks enim müüdud päritolukohvisid maailmas, mis on tuntud tumeda šokolaadi aroomi, madala happelisuse ja kakaomaitse kaudu ning sobib suurepäraselt igapäevaseks nautimiseks,“ kirjeldas Puuleht.

Võrreldes Circle K klassikaliste kohviubadega on käsitöökohvi röstimisaste veidi heledam ning järelmaitse mahedam.

„Eesti tarbijad eelistavad üha enam keskmise või heledama röstiga kohviubasid, mis tähendab, et kohv on oma naturaalsemas olekus ning maitsed tulevad paremini välja. See annab tarbijatele rikkalikuma maitseelamuse,“ sõnas Circle K kohvi tootejuht. Politanov lisas, et käsitöökohv röstitakse enamasti võimalikult heledaks, et kohvioad säilitaksid oma tegeliku maitse, mitte röstimise teel saadud mõru meki. „Kahjuks arvatakse endiselt, et mida mõrum maitse, seda kangem kohv, kuid maitse ja kofeiinisisaldus ei ole omavahel seotud. Ka heleda röstiga kohv on kofeiinirikas,“ ütles The Brick Coffee Roastery juht.

Uued käsitöö kohvioad sobivad hästi ka eestlaste armastatuimate piimakohvide valmistamiseks.