1. mail avatakse Hiiumaal Kärdlas Eesti Toidutee, mis ühendab üle 120 maapiirkondade toitlustusasutust üle Eesti. Toidutee ettevõtted pööravad tavapärasest suuremat tähelepanu Eesti kohaliku toidu edendamisele ning kodumaise tooraine kasutamisele.

Eesti maapiirkondade toitlustusasutuste ühendamine Eesti Toiduteeks  on vajalik eelkõige selleks, et kohalikku toidukultuuri senisest paremini esile tuua ja piirkondlikke omapärasid esitleda ,“ ütles Maaeluministeeriumi Eesti toidu programmi juht Kadi Raudsepp. „Piirkondlikud maitsed on Eestis laiemalt peaaegu avastamata maa, seepärast avatakse Eesti toidutee just Hiiumaa maitsete aasta raames 1. mail Hiiumaal Kärdlas. “

„Toidutee ühendab enam kui 120 maapiirkondade toitlustusettevõtet, mis on oma menüüdes keskendunud kodumaisele toorainele ja kohalikele maitsetele. Eesti Toidutee on heaks ja praktiliseks teejuhiks meie kohalike toitude juurde,“ ütles MTÜ Eesti Maaturism tegevjuht Raili Mengel. 

Viimase aasta jooksul on kõik Eesti Toidutee ettevõtted saanud personaalse nõustamise osaliseks nii menüü koostamise, kohalike toorainete kasutamise kui ka teeninduse parandamise kohta.

Eesti Toiduteed veab Maaeluministeeriumi tellimusel maapiirkondade turismiettevõtteid ühendav MTÜ Eesti Maaturism. Eesti Toidutee kohta lähemalt www.toidutee.ee

Eesti Toidutee on osa müügiedenduskavast „Eesti toit 2015–2020“. Varem on Maaeluministeerium koos koostööpartneritega korraldanud selle raames Eesti toidu väljaku 2014. aasta laulupeol „Aja puudutus. Puudutuse aeg“, 2015. aastal esimese üle-eestilise avatud talude päeva ning Eesti toidu kuu.  Tänavu 30. aprillil kuulutatakse programmi raames välja Hiiumaa maitsete aasta 2016.

Eesti toidu programmi kohta lähemalt www.eestitoit.ee.