Rikkalik ja sümpaatne kartulihautis – maitsekad köögiviljadtükid, seente ja läätsede mõnus tekstuur ning kakaopulber ja tamari, mis annavad hautisele sügavust. Nii isuäratav!

Kogus on mõeldud 5 tavasöömaga inimesele, valmistamine võtab aega umbes 40 minutit.

Materjalid

3 suurt küüslauguküünt, purustatud

1 punane sibul, hakitud

350 g šampinjone, viilutatud

1/4 tassi tamarit (või soja kaste)

4 porgandit, tükeldatud

3 sellerivart, tükeldatud

500 g väikseid kartuleid, pooleks lõigatud

1 purk rohelisi läätseid, kurnatud ja pestud

1 rosmariinivars

3 loorberileht

400 g konserveeritud tomateid

300 ml köögiviljapuljongit

2 spl kakaopulbrit


Valmistamine

    Kuumuta suures potis oliiviõli. Pane sisse küüslauk, sibul, seened ja tamari. Sega ja kuumuta umbes 5 minutit.
    Siis lisa porgand, seller, kartulid, läätsed, rosmariin, loorberilehed, tomatid ja köögiviljapuljongit ja sega läbi.
    Pane sisse kakaopulber, sega hästi läbi.
    Pane potile kaas peale ja lase 30 minutit haududa.
    Serveeri pruuni riisiga või kinoaga ja värske peterselliga (valikuline).


Lugu on ilmunud koostöös Taimse Teisipäevaga.