Punase läätse dal on lihtne, toitev ja hubane roog, mille valmistamine võtab vaid 30 minutit Sinu ajast!
- Toit ja aiandus
- 5. november 2019
- Foto: Punase läätse dal/Taimne teisipäev
Sa vajad:
1,5 tassi punaseid läätsi
1 purk kookospiima
3 1/2 tassi köögiviljapuljongit
1 punane paprika
1 sibul
3 suurt küüslauguküünt
1 spl oliiviõli
1 tass beebispinatit
2 suurt porgandit
1 tl kurkumi
2 1/2 tl kollast karripulbrit
1 tl vürtsköömneid
1/2 tl ingverit
1 sidruni mahl
1 tl meresoola
maitse järgi
musta pipart
1/4 tl
cayenne pipart
Kogus on 4-6 persoonile
VALMISTAMINE:
Haki küüslauk ja sibul.
Kuumuta suurel pannil oliiviõlis sibulat ja küüslauku, kuni sibul on klaasjas, u 5-10 min.
Haki paprika ja porgandid väikesteks kuubikuteks ja lisa pannile.
Lisa kõik ülejäänud koostisosad (peale spinati) ja kuumuta keemiseni.
Kata kaanega ning lase vaiksel tulel haududa 20-25 minutit, või kuni saavutad soovitud konsistentsi.
Lisa spinat viimastel minutitel
Maitse ning lisa soovi korral veel maitseaineid.
Serveeri soojalt riisiga, või kartuliga. Naudi!
Taimset teisipäeva jagab meiega Taimne teisipäev.
Kui sulle see lugu meeldis, siis toeta sõltumatut rohelist meediat Anneta