Toitudes tervislikumalt, liha hulka toidus vähendades, võib teadusuuringutele toetudes vähendada kliimamuutuste vastu võitlemise kulutusi poole peale.

Kariloomade arvesse võib kanda peaaegu viiendiku üldisest ja 80 % inimtegevusega seotud kasvuhoonegaasidest. Selline seisukoht väljendub teadlastel valminud uurimistöös „Toitumisharjumuste muutumisega kaasnevate positiivsetest mõjudest loodusele“.

Vähendades liha hulka toidukaardil, ei vähene ainult kasvuhoonegaaside emissioon, vaid vabaneb ka hulk maad taimede kasvatamiseks, mis absorbeerib süsinikdioksiidi.

Hollandi Keskkonnaagentuuri Elke Stehfesti poolt juhitud teadlaste töörühm selgitas, et tervisele suunatud väikese lihasisaldusega toidu kasutuselevõtt võib 2 korda vähendada kulutusi süsinikdioksiidi emissiooni plaanipärase vähendamise protsessis.

Inglismaal on kavandatud aastaks 2050  süsinikdioksiidi emissiooni vähendamist 80 % .

Riikide esidajad planeerivad kohtuda selle aasta lõpus ja saavutada ühistegevuse kokkulepe, et ära hoida kliimamuutuste katastroofi.