Sellenädalane retsept taaskord Sandra Puusepalt ehk Kükitavalt mannateralt.

 

Deep dish pizza (tofu-spinati täidisega)

- 1,5 tl pärmi
- 180 ml (ca 3/4 tassi) soojemat vett
- 0,25 tl suhkrut
- 0,25 tl soola (kasutan alati Himaalaja soola)
- 2 spl oliiviõli
- 2 tassi jahu
- meelepäraseid ürte (valikuline; nt basiilik, tüümian, oregano)

- 1 sibul
- 1 küüslauk
- 1 spl oliiviõli
- 1 purk purustatud tomateid
- 2 tl tomatipastat või ketšupit
- 1 tl basiilikut/tüümiani/pune või Itaalia vürtsisegu vms
- maitsestamiseks soola
- 2 suurt peotäit beebispinatit

- 150 g pehmet tofut või pudistad sõrmede vahel
- 2 spl maitsepärmi
- 0,5 tl soola 
- 2 tl tüümiani
- 1 tl küüslaugupulbrit
- 2 spl oliiviõli

- soovi korral veidi veganjuustu

Sega kausis (puu)lusikaga pärm, vesi ja suhkur. Lisa ülejäänu, viimasena jahu, puista õrna jahukihiga üle ja jäta sooja kohta räti alla kerkima ca 15-20 minutiks.

Prae pannil oliiviõlis hakitud küüslauk ja sibul kergelt läbi, lisa kõik ülejäänu ja lase madalal kuumusel 10 minutit haududa. Lõpetuseks võta tulelt, sega sisse 2 suurt peotäit spinatit ja jäta ootele.

Pane ahi 180 kraadi juurde. Sega kokku tofu ja maitseained ning jäta seisma.

Võta kerkinud tainas ja suru koogivormi põhja ühtlaselt ja nii, et servad jääks pisut üles. Eelküpseta ahjus 6-7 minutit.

Kalla põhjale pool tomatikastmesegust, pool tofust. Korda kihte. Kõige peale raputa veidi veganjuustu kui seda eelistad. Küpseta kuni servad on ilusad kuldpruunid.


Lugu on valminud koostöös Eesti Vegan Seltsiga

Vegan neljapäev - Deep dish pizza (tofu-spinati täidisega)