Sellenädalase retsepti autor on Kadri Hekk, kelle tervislikke retsepte saab näha ja lugeda tema Instagrami lehelt.

Gruusiapärased baklažaani-pähklirullid

KOOSTISOSAD:

2-3 keskmist baklažaani + õli

1,5 tassi kreeka pähkleid

8spl (kokku) värsket basiilikut/münti/koriandrit/tilli,

himaalaja soola, jahvatatud koriandrit, cayenne pipart, sinist lambaläätse*

vett


VALMISTAMISE JUHEND:

Lõika baklažaanid pikuti viiludeks, raputa peale veidi soola ja lase pisut seista. Varsti näed vett eritumas, mille saad paberköögirätikuga ära pühkida. Aseta bakžaaniviilud küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaatidele (1 kihina) ning nirista peale veidi oliivõli. Küpseta ahjus, kuni baklažaanid hakkavad pealt klaasjaks muutuma (~30min). Seejärel lase jahtuda.

Pähklikreemi valmistamiseks jahvata köögikombainis kreeka pähklid ning seejärel lisa juurde ürdid ning maitseained ning natuke vett – nii et blenderdades jääks selline pisut paksem mass. Määri baklažaaniviiludele ning keera ettevaatlikult viilud rulli. Aseta külmkappi jahenema. Serveeri granaatõunaseemnetega.

*Sinine lambalääts on gruusia köögi üks põhilisi maitseaineid, kuid kahjuks Eestis seda ei müüda ning ütlen ausalt, et suurepärase maitseelamuse saab ka ilma selleta.

Originaalretsept


Lugu ilmub koostööd Eesti Vegan Seltsiga