Sellenädalane retsept pärineb Cätlyn Toomere blogist Lifebasedfoods.
 

Klassikaline kartulisalat
 
Ühel korralikul traditsioonilisel kartulisalatil on alati koht iga pere peolaual. Olgu selleks siis suvine sünnipäev või jõululaud. Üks enim levinud müüte taimse toitumise kohta on arvamus, et taimselt toitudes peab justkui loobuma oma lemmikretseptidest ja ühistest perekonna pidusöökidest. Tegelikkus on aga see, et tänapäevaste valikute juures on võimalik peaaegu kõiki retsepte luua täistaimses versioonis. Oma blogis Lifebasedfoods olengi südameasjaks võtnud eestlaste lemmikretseptide tutvustamise taimses võtmes. Usun siiralt, et vaatamata erinevatele toitumiseelistustele on oluline traditsioone elus hoida ja ka lapsepõlvest tuntud maitseid põlvest põlve edasi kanda.
Järgnev retsept on mõeldud pidulauale ja annab koguselt suure kausitäie salatit. Kui sööjaid on vähem võid alati kogused poole võrra vähendada. Aga võin juba ette öelda, et seda salatit ei saa kunagi liiga palju olla!
 
Koostisosad:
1.5kg koorega keedetud kartuleid
1 purk marineeritud kurke
1 pikk värske kurk
3 keskmist keeduporgandit (või 1 purk valmis salatiporgandit)
1 purk rohelisi salatiherneid
maitsestamiseks soola ja tilli
1-2 pakki Alpro sojakoort
Taimetoitlaste kastet
 
Valmistamine:
1. Keeda kartulid koorega, jahuta, koori ja haki väikesteks kuubikuteks.
2. Haki väikesteks kuubikuteks ka porgand ja kurgid.
3. Lisa herned, sool ja maitse järgi tilli. (Kes herneid ei armasta võib vabalt need ka lisamata jätta)
4. Kastme jaoks sega omavahel Taimetoitlaste kaste ja Alpro sojakoor, et saada meeldiva paksusega salatikaste. Kui tarbid salatit järgmisel päeval või mõne aja pärast, on alati parem lisada pigem rohkem kastet, et salat mahlane jäeks. Vastasel juhul võib kartul kastme endasse imeda ja tulemus liiga kuiv tulla.
5. Parima tulemuse saamiseks valmista salat mõni tund enne söömist, et maitsed saaksid seguneda.
 
Naudi tulemust terve perega ja pea meeles, et mitte miski ei ühenda inimesi paremini kui maitsev armastusega tehtud toit!

Lugu ilmub koostöös Eesti Vegan seltsiga

Vegan neljapäev - klassikaline kartulisalat