Sellenädalase veganretsepti autoriks on Ireene Viktor.

Makaronid lillkapsakastmega

pool lillkapsapead

1 sibulat

3 küüslaugu küünt

1 tass (u 230 ml) taimset piima (nt sojapiima)

1 spl sidrunimahla

250 g (täistera)makarone

maitse järgi soola

 

Valmistamine

Tükelda lillkapsas, viiluta sibul ja puhasta küüslauguküüned. Aseta need küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadile ja pane 30 minutiks 200 kraadi juurde küpsema. Seejärel blenderda need koos taimse piima ja sidrunimahlaga. Lisa ka maitse järgi soola. Keeda makaronid pehmeks. Sega blenderdatud segu keedetud makaronidega.

Samasugust kastet saab teha ka brokoliga. Siis jääb see vahvalt roheline. Brokolit ahjus eelnevalt küpsetada pole vaja, piisab kergelt aurutamisest.


Lugu ilmub koostöös Eesti Vegan Seltsiga

Vegan neljapäev - makaronid lillkapsakastmega