Selle nädala veganretsepti autor on Kadri Aavik, kes kajastab oma mõtteid blogis veganmaailm.com.

Koostis


(riisi)nuudleid kahe inimese portsjoni jaoks (125 g)
pool punast sibulat
pool kuni terve väike suvikõrvits
üks porgand
paar peotäit seeni (soovi korral)
2 küüslauguküünt
1 cm kuubik ingverit
1 mahedam tšillipipar
2 spl seesamiõli
2 spl riisiäädikat
poole laimi mahl
4 spl maapähklivõid
2 spl sojakastet
150 ml kookoskreemi (või kookospiima, kui soovid lahjemat toitu)
u pool kruusi vett
vajadusel soola maitse järgi

serveerimiseks värsket koriandrit ja soovi korral röstitud seesamiseemneid

Juhised


Keeda nuudlid kergelt soolatud vees pehmeks ja kurna. Haki sibul, küüslauk ja ingver peeneks, (tükelda seened) ja tšillipipar. Lõika suvikõrvits ja porgand pikuti peenteks ribadeks või kasuta juurviljalõikurit. Lisa pannile seesamiõli ja sibul, prae mõned minutid. Lisa suvikõrvits, porgand, tsillipipar ja seened, kui neid kasutad. Prae aeg-ajalt segades mõni minut. Seejärel lisa kõik ülejäänud koostisosad ja sega hoolega, kuni maapähklivõi on segunenud teiste koostisosadega ja moodustub ühtlane kaste. Vajadusel lisa veel vett. Kaste peaks olema suhteliselt paks. Lisa kurnatud nuudlid pannile ja sega hoolega. Raputa peale värsket koriandrit ja soovi korral seesamiseemneid. Serveeri kohe.

Kogus on mõeldud kahele inimesele.

Eesti Vegan Selts