• Tänane veganretsept tuletab meelde, et pannkoogid pole sugugi paha toit. Ja neid võib küpsetada ka pisut teistmoodi, kui ollakse harjunud.

Ilmselt on enamikel inimestel toredad mälestused vanaema maitsvatest pannkookidest. Taimsele teekonnale minnes võib algul tunduda, et ilma munata ikka õiget pannkooki teha ei saa, aga õnneks on väga palju erinevaid variante, kuidas ilma munata imehäid pannkooke teha. Siin on üks variant, kuidas mõnusaid ja kohevaid taimseid pannkooke teha.

Koostisosad:

  • Pool küpset banaani
  • 1/2 tl küpsetuspulbrit
  • 1/2 tl söögisoodat
  • 130 g jahu(mina kasutasin segu tavalisest nisujahust, kookosjahust ning täistera nisujahust
  • 1 tl õunaäädikat
  • 240 ml taimset piima
  • 2 sl õli
  • 1 sidruni koor
  • 1 sl steviat(või suhkrut)
  • Näpuotsatäis soola

*Moosi asemel:

  • 1 banaan
  • 1/2 õuna
  • 1 sl kookosõli
  • 1 sl pruuni suhkrut
  • 1 sl kaneeli
  • 2 sl soolakaramelli(sobib ka sokolaad, maapähklivõi või muu meelepärane kaste)
  • Peotäis vaarikaid
  • 1 tl kookoshelbeid

Valmistamine:

  • Sega omavahel taimne piim ja õunaäädikas ning lase 10 minutit seista.
  • Lisa piimale pudruks tambitud banaan, õli, stevia ning sidrunikoor ning sega korralikult.
  • Nüüd lisa vedelikule jahu(d), küpsetuspulber, söögisooda ja sool ning sega rahulikult kõik ühtlaseks massiks. Väikeseid tükikesi jääb ikka sisse, aga ära lase ennast sellel heidutada. Parem on segada natuke vähem kui liiga palju.
  • Kuumuta pannil tilgake õli ning vala tainas kuumale pannile. Mina kasutasin parajate pannkookide tegemiseks 30ml(1/4 cup) anumat.
  • Prae pannkooki kuni ääred hakkavad natuke pruuniks ning kõvaks minema ja peal hakkavad väiksed mullid katki minema.
  • Pööra pannkook ringi ning küpseta seni kuna valmis.
  • Lõika banaan ning õun tükkideks.
  • Kuumuta pannil kookosõli ning lisa puuviljad.
  • Lisa puuviljadele suhkur ning kaneel ning prae umbes 5 minutit.
  • Tõsta pannkoogid taldrikule, pane peale karamelliseeritud puuviljad ja vaarikad, nirista peale endale sobivat kastet ja puista peale kookoshelbeid.

Need pannkoogid on juba ise väga maitsvad. Sidrunikoor annab mõnusat hapukat maitset ja tekstuurilt on pannkoogid  kohevad kui pilvekesed. Ning teiseks sobivad karamelliseeritud puuviljad, vaarikad ja soolakaramellikaste siia kui valatult.

Kokkuvõttes igatahes väga mõnus algus päevale ja hellitus maitsemeeltele.

Lugu ilmub koostöös Eesti Vegan Seltsiga

Vegan neljapäev - pidulikud pannkoogid
Jaga: