Tänase veganretsepti autoriks on Simone Ilvik, kelle tegemisi on võimalik jälgida blogis www.sidrunhein.ee. Rubriik valmib koostöös Eesti Vegan Seltsiga, veganluse kohta saab lähemalt uurida vegan.ee'st
- Toit ja aiandus
- Simone Ilvik
- 4. mai 2017
Põhi:
8 Digestive küpsist
50g margariini
1 kuhjaga spl pähklivõid
näputäis soola
Avokaado-laimivaht:
1x400g purk kookospiima
2 küpset avokaadot
2-3 laimi mahl (vastavalt maitsele)
2spl tuhksuhkrut
2tl agari pulbrit
Vooderda 16cm koogivormi põhi ja ääred küpsetuspaberiga. Seejärel võta väiksem pott, kus sulatad margariini. Lahusta hulka pähklivõi ja näputäis soola - seda on kõige mugavam teha vispliga.
Nüüd pane küpsised koos margariini-pähklivõi seguga kombaini ja surista peenemapoolseks puruks. Tõsta vormi põhja ja vajuta korralikult kinni, jäta külma tahenema.
Pane köögikombaini kookospiim, avokaadod, tuhksuhkur ja laimimahl. Surista korralikult läbi. Esimese hooga võib vaht tunduda suhteliselt vedel, kuid kui korralikult läbi blenderdada muutub siidiseks ja veidi paksemaks.
Kalla väike osa valmis vahust potti ja tõsta see pliidile. Vispelda hulka agari pulber ja lase sel vahule keeda, võtab umbes minuti.
Seejärel tõsta agarisegu kombaini ning surista kõik veelkord korralikult läbi. Vala koogivormi ja jäta 6h või kuni üleöö külma tahenema.
Kui sulle see lugu meeldis, siis toeta sõltumatut rohelist meediat Anneta