Alustame Bioneeris uue traditsioonilise rubriigiga. Nimelt üritame igal neljapäeval teieni edastada ühe vegantoidu retsepti, mille autoriteks eesti vegankokad. Teie, kallid lugejad, võite kodus järgi proovida ja meile muljetada, kuidas toidu tegemine õnnestus.Tänase retsepti autoriks on Kadri Aavik, kes igapäevaselt oma retsepte jagab blogis www.veganmaailm.com. Rubriik valmib koostöös Eesti Vegan Seltsiga, veganluse kohta saab lähemalt uurida vegan.ee'st
- Toit ja aiandus
- 20. aprill 2017
Koostis
1 tl jahvatamata vürtsköömneid
0,5 tl jahvatatud koriandrit
0,5 tl kurkumit
0,5 tl garam masala pulbrit
2-3 spl taimeõli
100 g maitsestamata tomatipastat
1 suurem või 2 väiksemat tomatit
1 keskmine sibul
2 küüslauguküünt
u 1×1 cm läbimõõduga tükk värsket ingverit
1 väike mahedam tšillipipar
1 kruusitäis tükeldatud kõrvitsat (umbes 1,5×1,5 cm kuubikud)
1 kruusitäis tükeldatud bataati ehk maguskartulit (umbes 1,5×1,5 cm kuubikud)
100 g maitsestamata kõva tofut
peotäis värsket koriandrit serveerimiseks
maitse järgi soola
Juhised
Esmalt keeda bataadikuubikud peaaegu pehmeks ja tõsta kõrvale. Lisa kuumale pannile kõik vürtsid ja kuumuta neid aeg-ajalt segades mõned minutid. Lisa õli ja tükeldatud sibul, sega ja prae mõned minutid. Lisa tofu ja kõrvitsatükid ja kuumuta kaane all umbes 5 minutit, aeg-ajalt segades. Lisa tükeldatud tomat, tomatipasta, tükeldatud tšilli ja peeneks hakitud küüslauk ja ingver. Lisa maitse järgi soola. Sega hoolega ja lisa bataat. Kuumuta madalal tulel kaane all umbes 10 minutit, aeg-ajalt segades. Enne serveerimist lase mõned minutid jahtuda ja raputa karrile värsket koriandrit. Serveeri riisi või India leivaga (näiteks paratha).
Kogus on mõeldud umbes 3 inimesele.
Kui sulle see lugu meeldis, siis toeta sõltumatut rohelist meediat Anneta