Tänane retsept pärineb jällegi kükitava mannatera lehelt (Sandra Puusepp)

  

Herne orsotto tšillise suvikõrvitsa ja seene wokiga 2-3 inimesele

Toorained

- 1 spl kvaliteetset õli
- 1 väiksem sibul
- 2 küüslauguküünt
- 1 spl hakitud peterselli
- 250ml loputatud odrakruupe
- 1 liiter vett + 1 puljongikuubik
- pool tassi külmutatud herneid
- 3 spl maitsepärmi

- 1 spl õli
- mõni peotäis hakitud seeni
- sama palju suvikõrvitsakuubikuid
- maitse järgi soola
- näpu otsaga tšillihelbeid

Valmistamine

Keeda valmis puljong.

Haki küüslauk ja sibul, prae poti põhjas nad klaasjaks, lisa odrakruubid, prae 1 minut segades ja lisa neljandik puljongit. Hauta segades kuni puljong on kruupidesse küpsenud. Jätka puljongi osadena lisamist, kuni kruubid on pehmed (kokku ca 25min hautamist). Viimases jaos lisa ka külmutatud herned. Kui kruubid pehmed, tõsta tulelt ja sega hulka maitsepärm.

Samal ajal valmista suvikõrvits ja seened. Haki need, woki õlis maitseainetega kõik pehmeks ja servadest krõbedaks.

Serveeri orsotto ja lisand sellele peale.


Lugu ilmub koostöös Eesti Vegan Seltsiga. Täname Anne Nõlvakut selle meieni edastamise eest.

Vegan neljapäev - herne orsotto