Tänane veganretsept pärineb Madis Arumäe köögist. Tema tegemisi saab Instagramis jälgida.
- Toit ja aiandus
- Tekst ja foto: Madis Arumäe
- 5. september 2019
Pähkline šokolaadikook
Kook on mõnusalt šokolaadine, mis sobib kõikidele magusasõpradele. Mis peamine- seda on imelihtne valmistada!
Koostisosad
Kook
200g nisujahu
80g kaerajahu
0,5tl soola
1spl küpsetuspulbrit
2spl vanillisuhkrut
5spl kakaod (Oboy näiteks)
100g tumedat šokolaadi (Kalev tume šokolaad pähklitega)
3spl agaavisiirupit
300ml piima (kaerapiim näiteks)
3spl kookosõli
1spl õunaäädikas
Glasuur
100g tumedat šokolaadi (Kalev tume šokolaad pähklitega)
1spl kookosõli
0,5spl kakaod
100ml kaerapiima
Eelsoojenda ahi 180 kraadini. Alustuseks vajad kahte kaussi. Aseta ühte kaussi jahud, sool, küpsetuspulber, vanillisuhkur, kakao. Sega hoolikalt läbi. Teises kausis sega ühtlaseks agaavisiirup, kaerapiim, kookosõli ning õunaäädikas. Vala segud kokku ning lisa purustatud šokolaad. Sega korralikult läbi. Määri koogivorm kookosõliga, vala tainas vormi ning aseta ahju. Küpseta vähemalt 30 minutit, veendu koogi valmiduses. Võta väike pott ning lisa sinna kookosõli, šokolaad, kakao ja piim. Aseta pliidile ning kuumuta ja sega kuni šokolaad on sulanud. Vala koogile. Glasuurile lisa purustatud kreeka pähkleid ning kaunista ploomiga.
Lugu ilmub koostöös Eesti Vegan Seltsiga
Kui sulle see lugu meeldis, siis toeta sõltumatut rohelist meediat Anneta