Tänane veganretsept pärineb Madis Arumäe köögist. Tema tegemisi saab Instagramis jälgida.

Pähkline šokolaadikook

Kook on mõnusalt šokolaadine, mis sobib kõikidele magusasõpradele. Mis peamine- seda on imelihtne valmistada!

Koostisosad

Kook

200g nisujahu

80g kaerajahu

0,5tl soola

1spl küpsetuspulbrit

2spl vanillisuhkrut

5spl kakaod (Oboy näiteks)

100g tumedat šokolaadi (Kalev tume šokolaad pähklitega)

3spl agaavisiirupit

300ml piima (kaerapiim näiteks)

3spl kookosõli

1spl õunaäädikas

Glasuur

100g tumedat šokolaadi (Kalev tume šokolaad pähklitega)

1spl kookosõli

0,5spl kakaod

100ml kaerapiima

Eelsoojenda ahi 180 kraadini. Alustuseks vajad kahte kaussi. Aseta ühte kaussi jahud, sool, küpsetuspulber, vanillisuhkur, kakao. Sega hoolikalt läbi. Teises kausis sega ühtlaseks agaavisiirup, kaerapiim, kookosõli ning õunaäädikas. Vala segud kokku ning lisa purustatud šokolaad. Sega korralikult läbi. Määri koogivorm kookosõliga, vala tainas vormi ning aseta ahju. Küpseta vähemalt 30 minutit, veendu koogi valmiduses. Võta väike pott ning lisa sinna kookosõli, šokolaad, kakao ja piim. Aseta pliidile ning kuumuta ja sega kuni šokolaad on sulanud. Vala koogile. Glasuurile lisa purustatud kreeka pähkleid ning kaunista ploomiga.


Lugu ilmub koostöös Eesti Vegan Seltsiga

Vegan neljapäev - šokolaadikook