Sellel neljapäeval tutvustab oma retsepti Anne Nõlvak, inimene, kes on aidanud Bioneeril Veganneljapäevade traditsiooni hoida.
- Toit ja aiandus
- 21. märts 2018
Šokolaadiküpsised
Kogusest piisab 12 suure küpsise küpsetamiseks.
250 g jahu
50 g kakaopulbrit
2 tl küpsetuspulbrit
Näpuotsatäis soola
110 g õli
110 g pruuni suhkrut
170 g taimset piima (näiteks kaerapiim)
Poole sidruni mahl
1 tl jahvatatud linaseemneid + 3 tl kuuma vett
75 g + 75 g tumedat šokolaadi (esimene osa sulata veevannil, teine haki väikesteks tükkideks)
Soovi korral peotäis hakitud (sarapuu)pähkleid.
Valmistamine:
Pane ahi 180°C juurde kuumenema.
Lisa jahvatatud linaseemnetele keev vesi ja jäta segu paariks minutiks paisuma.
Sega omavahel jahu, kakaopulber, küpsetuspulber ja sool.
Teises kausis vispelda tugevalt läbi õli ja suhkur. Lisa piim, sidrunimahl ja linaseemnsesegu ning vispelda veel kord läbi. Seejärel lisa veevannil sulatatud 75 g šokolaadi ja sega ühtlaseks.
Vala vedel mass kuivainetele ja sega ühtlaseks, lisa hakitud šokolaaditükid. Mass peaks jääma pigem tihe, mitte voolav.
Aseta lusikaga ahjuplaadile 12 küpsist. Küpsiste vormimisega ei pea palju vaeva nägema, lohakas välimus on sel korral eesmärgiks (või siis mitte, igaüks saab ise otsustada).
Soovi korral puista küpsistele peale peotäis hakitud pähkleid.
Küpseta u 180°C juures 15-20 min.
Lugu valmis koostöös Eesti Vegan Seltsiga.
Kui sulle see lugu meeldis, siis toeta sõltumatut rohelist meediat Anneta