Teisipäeval, 22. aprillil algusega kell 11.00 tähistatakse Tartu loodusmajas (Lille 10) Maa päeva õpilaskonverentsiga „Meie elukeskkond“ ning jagatakse välja tunnustused Soome lahe joonistuskonkursil osalejatele.

  • Keskkonnaharidus
  • 21. aprill 2014
  • Foto: https://pixabay.com/photos/sunrise-space-outer-space-globe-1765027/

Tartu loodusmaja tähistab 22. aprillil kell 11 Maa päeva üle-eestiline õpilaskonverentsiga „Meie elukeskkond“. Maa päeva õpilaskonverents on traditsiooniline iga-aastane sündmus, mis tänavu toimub juba 19. korda. Konverentsi ettekannetes räägivad õpilased oma loodusvaatlustest, keskkonnaprojektidest, uurimistöödest ning koolides edukalt toimunud keskkonnaüritustest. Osalejaid on 15 Eestimaa koolist kokku 20 ettekandega.

Lisaks jagatakse konverentsi alguses kätte tunnustuskirjad UNESCO Läänemere Projekti joonistuskonkursi „Soome lahe rannik ja elustik“ tööde autoritele. Joonistuskonkursile saadeti kokku 215 tööd 25 Eesti koolist, millest näitusele pääses 104 tööd. Näituse tööd, mis rõhutavad Soome lahe elustiku ja ranniku säilitamise ja kaitsmise vajadust, on Tartu loodusmajas üleval aprilli lõpuni, misjärel rändavad need veel Põlvasse ja Tallinna.

22. aprill on Maa päev, mille tähistamine sai alguse Ameerika Ühendriikidest 1970. aastal. Tänapäeval tähistatakse Maa päeva väga erinevate ettevõtmistega juba kogu maailmas. Sel päeval tullakse tänavatele protestiaktsioonideks, et mõjutada riikide valitsusi pöörama rohkem tähelepanu keskkonnateemadele, korraldatakse prügikoristamise kampaaniaid, festivale, konverentse, telesaateid,  istutatakse puid ja palju muud. Sel aastal pööratakse erilist tähelepanu linnastumisega kaasnevatele probleemidele.