Homme, 1. mail, hakatakse ühiselt rohkem kui tuhandes erinevas paigas Eestimaal korda ja ilu looma. Täna varahommikuks oli talgute veebilehel www.teemeara.ee oma tulekust märku andnud juba üle 17 000 talgulise. Tänase jooksul on sealsamas võimalik ennast veel talgutele kirja panna.

Sellel aastal on talgute väljahõikajaks ja korraldajaks eestimaalased ise, kelle juhtimisel tehakse 1. mail kõikmõeldavaid töid – ühisel jõul sätitakse korda matkaradu, külaplatse ja mõisaparke. Lammutatakse tallihooneid ja viljakuivateid, ehitatakse kiviaeda, paadisilda, välikemmergut ja külakiikesid. Talgulised saavad homme proovida käsikivil vilja jahvatamist, ilmajaama ülespanekut, haabjate tõrvamist ning käed külge panna ka paljude teiste huvitavate ettevõtmiste juures.

Tegutsemise sekka peetakse ka mõttetalguid – Pärnumaal peetakse aru, kuidas vaimupuudega noori paremini ühiskonda lõimida, Pirital arutletakse koos lapsevanemate, koolijuhtide ja ekspertidega hariduse teemadel, Võrumaal aga tullakse kokku hoopis uue ajalehe loomise mõttega.

„Me soovime et talgupäeva kaudu saaks võimalikult suur ring inimesi tunde ja teadmise, et üheskoos on võimalik rohkem ja suuremaid asju ära teha, kui üksi. Ning et meie elukeskkonna parandamine ja kujundamine on suuresti meie endi kätes. Et üha rohkematel meist oleks kogemust ja julgust selliseid asju omal jõul ette võtta,“ tõi talgupäeva mõtte välja peakoordinaator Kaia-Kaire Hunt. 

Kõik 1090 erinevat talgukohta on üleval talgute kodulehel, kus saab ennast ka soovitud kohta talgulisena kohe ära registreerida. Talgupäeva lõpetavad meeleolukad simmanid pea sajas erinevas paigas üle Eestimaa, kus astuvad üles kohalikud muusikud ja esinejad. 

Talgupäevale sõiduks on erihinnad kehtestanud Edelaraudtee, kes pakub alates 10-kroonisest piletihinnast 50% soodustust kõigis sõidusuundades ja –klassides. Registreeritud töötute talgutele sõitu 0,5 – 70 km kaugusele toetab Töötukassa, kompenseerides 1.50 krooni kilomeetri kohta. Täpsem info www.edel.ee ja www.tootukassa.ee