2009. aasta linnu joonistusvõistlus ja kakufolkloori kogumine

Eesti Ornitoloogiaühing kuulutab kodukaku aasta raames välja aasta linnu joonistusvõistluse. Joonistuste võistlustööl tuleb kujutada kodukakku või ka teisi Eesti kakke või nende eluga seotut. Koostöös Eesti Rahvaluule Arhiiviga algab samas ka kakufolkloori kogumine. Ootame põnevaid kogemusi, lugusid, juhtumisi, rahvasuust kuuldud uskumusi jms, mis on seotud kodukaku või teiste Eesti kakkude ehk öökullidega. Huvitavamad kakulood ning joonistused pannakse üles aasta linnu veebilehele ning eksponeeritakse 14. detsembril Eesti Rahvusraamatukogus toimuval aasta linnu teemalisel loodusõhtul. Kogutud pärimus talletatakse Eesti Rahvaluule Arhiivis.

Joonistusvõistluse ja folkloori kogumise juhendid on kodukaku veebilehel www.eoy.ee/kodukakk. Kaastöid ootame Eesti Ornitoloogiaühingusse hiljemalt 15. novembriks 2009. aastal. Tublimatele folkloorikogujatele ja parimate joonistuste autoritele auhinnad!

Projekti "Aasta lind 2009 - kodukakk" finantseerib Keskkonnainvesteeringute Keskus.

Eesti Ornitoloogiaühing (EOÜ) on valitsusväline mittetulundusühing, mille eesmärkideks on Eesti linnustiku kaitse, uurimine ja tutvustamine. EOÜ asutati 1921. aastal ning alates 2000. aastast on ta rahvusvahelise linnukaitseorganisatsiooni BirdLife International koostööpartner Eestis. Eesti Ornitoloogiaühingusse kuulub ligi 400 linnuhuvilist Eestist ja välismaalt.