Eesti sõlmib täna õhtul Berliinis algaval ühel maailma suurimal põllumajandus- ja toidumessil Roheline Nädal (Internationale Grüne Woche) koostöölepingud mitme Saksamaa liidumaaga, mille raames keskendutakse koostööle eelkõige kutsehariduse ja teadusarenduse vallas, teatas Põllumajandusministeerium.
Eesti sõlmib täna õhtul Berliinis algaval ühel maailma suurimal põllumajandus- ja toidumessil Roheline Nädal (Internationale Grüne Woche) koostöölepingud mitme Saksamaa liidumaaga, mille raames keskendutakse koostööle eelkõige kutsehariduse ja teadusarenduse vallas, teatas Põllumajandusministeerium.
- Bioneeri uudised
- 20. jaanuar 2011
- Pildistas Katrin Jõgisaar, Bioneer.ee
Põllumajandusminister Helir-Valdor Seederi sõnul on innovaatiline põllumajandus ja heal tasemel põllumajandusharidus maailma toiduga varustamisel lähimatel kümnenditel üks olulisemaid teemasid. „Nõudlus toidukaupade järgi suureneb lähikümnenditel hüppeliselt ja seda vajadust ilma teaduseta rahuldada ei suudeta”, põhjendas Seeder.
Koostöölepingud sõlmitakse Sachsen-Anhalti Liidumaa, Meclenburg-Vorpommerni Liidumaa ja Schelswig-Holsteini Liidumaaga.
Reede õhtul kohtub Seeder ka Venemaa põllumajandusminister Jelena Skrõnnikuga, kellega arutatakse tulevase koostöölepingu teemasid. Samuti toimuvad messil kohtumised Ukraina, Leedu ja Läti põllumajandusministritega.
Laupäeval osaleb Eesti delegatsioon ligi poolesaja riigi põllumajandusministreid koondaval 2. Berliini põllumajandusministrite kohtumisel, mille teemaks on „Rahvusvaheline kaubandus ja toiduga kindlustatus”.
Roheline Nädal kestab Berliinis 30. jaanuarini. Eesti 100m2 suuruse stendi keskne teema sel aastal on meri ja kalatoidud. Eesti stend haakub hästi ka tänavuse kultuuripealinna Tallinna põhiteemaga, milleks on mereäärsed lood.
Külastajatele pakutakse juba traditsiooniliselt menukaid Tallinna vürtsikilusid. Lisaks on valikus kala mitut moodi: räimed koduses marinaadis, räimerullid küüslaugumarinaadis, vürtsikad kilufileed, marineeritud Narva silmud, soolaforell, marineeritud tursk, sprotid, heeringas sinepikastmes jm. Eesti soovib rõhutada just talle omaseid kalaliike ja valmistusviise, sest sellel suurel toidufestivalil on oluline eristuda ning pakkuda Saksa ja rahvusvahelisele publikule uusi maitseid.
Messi peetakse alates 1926. aastast. Tänavu kasutavad eksponendid messipinda 26 hallis (kokku 115 000m2) ja messi külastab kümne päeva jooksul kuni pool miljonit inimest. Eesti väljapanekut messil organiseerib põllumajandusministeeriumi tellimusel Eesti Põllumajandus-Kaubanduskoda.
Kui sulle see lugu meeldis, siis toeta sõltumatut rohelist meediat Anneta