29.–30. novembril toimub Tartu Loodusmajas häkaton "Hack the Future of Food", mille, eesmärk on tuua kokku tudengid, teadlased, ettevõtjad ja toidu- ning põllumajandussektori töötajad, et ühiselt otsida lahendusi toidusektori väljakutsetele. Häkaton toimub EIT Food, Tartu Biotehnoloogia Pargi, Maaelu Teadmuskeskuse (METK) ja Toidu- ja Fermentatsioonitehnoloogia Arenduskeskuse (TFTAK) koostöös.

METK ja TFTAK on pakkunud osalejatele mitmeid põnevaid väljakutseid, nagu näiteks toidujäätmete vähendamine, taimsete valguallikate arendamine ja tarbijate teadlikkuse tõstmine toidumärgistustest. Osalejad on oodatud tulema ka oma ideedega.

Häkatonil saavad osalejad toetavas ja inspireerivas keskkonnas õppida disainmõtlemist, täiendada oma liftikõne pidamise oskusi ja saada tagasisidet ekspertidelt mentori rollis. Parimate lahenduste esitajad saavad võita mitmeid auhindu.

Kutsume kõiki huvilisi osalema! Häkaton on suurepärane võimalus oma ideede testimiseks ja arendamiseks. Lisainfo ja registreerimine. Registreerimine kestab 25. novembrini.

 

Mis on EIT Food?

 

EIT Food, üks Euroopa Innovatsiooni- ja Tehnoloogiainstituudi innovaatikakogukondadest, on üle-euroopaline toidusektori ettevõtlusele ja innovatsioonile keskendunud konsortsium. Innovatsiooni ja ettevõtluse edendamiseks kogu Euroopas loob EIT Food mitmeid toidusektori osapooli kaasava uuendusliku kogukonna, mis koosneb erinevatest toidusektori partneritest. Euroopa Innovatsiooni- ja Tehnoloogiainstituudi (EIT), sõltumatu Euroopa Liidu asutuse toel investeeritakse projektidesse, organisatsioonidesse ja üksikisikutesse, kes jagavad EIT Foodi eesmärke tervisliku ja jätkusuutliku toidusüsteemi arendamise nimel.

 Kuidas Tartu häkaton aitab muuta toidusektori tulevikku?