Teisipäeval, 27. novembril 2018 kell 18.00 toimub järjekordne MAFF Tartu filmiõhtu ja sel korral näitame kahte filmi polaarhuntidest ning nende karmist elust kargel põhjamaal.

  • Keskkonnaharidus
  • 23. november 2018
  • Foto: https://pixabay.com/photos/film-camera-cinema-movie-equipment-2205325/

POLAARHUNDID – ARKTIKA KUMMITUSED/ WHITE WOLVES – GHOSTS OF THE ARCTIC

Režissöör Oliver Goetzl (Saksamaa), 56 min

Festivali I preemia kategoorias “Loodus”

Kanada põhjaservas on Ellesmere’i saar, kus armutud arktilised tuuled tuiskavad läbi tundra  ja temperatuur langeb kaugele alla nulli. Sealses lumes ja jääs möödub meie planeedi ühe kõige karmima kiskja – polaarhundi elu. Kuid kui lumi kevadel sulab, muutuvad need rändjahimehed paikseteks lapsevanemateks. See on varem filmimata kaadritega dramaatiline ja liigutav lugu polaarhundipere tõusudest ja mõõnadest ning võitlusest ellujäämise eest maakera ühes viimases, veel säilinud tohutu puutumatu loodusega paigas. Selle suurepärase filmi tegemisse on operaatorina panustanud ka meie loodusfilmimees Joosep Matjus.

Inglise keeles, eestikeelsed subtiitrid.

Treiler: Polaarhundid – arktika kummitused

 

POLAARHUNDID – SEIKLUS/ WHITE WOLVES – THE ADVENTURE

Režissöör Oliver Goetzl (Saksamaa), 52 min

Film piilub loodusfilmi tegemise kaadritagusesse maailma ja näitab, milliste raskuste ja väljakutsetega seisid silmitsi saksa loodusfilmimehed Oliver Goetzl ja Ivo Nörenberg, kui nad Põhja-Kanadas Ellesmere’i saarel võtsid üles filmi “Polaarhundid – Arktika kummitused“ ühest maailma kõige ikoonilisemast kiskjast – polaarhundist.

Treiler: Polaarhundid – seiklus

Inglise keeles, eestikeelsed subtiitrid.

Pilet: 4 eurot ja 2 eurot (õpilased, üliõpilased, õpetajad, pensionärid).

Tartu Loodusmaja õpilastele tasuta.