Bioneeri toimetuses oli suur korvitäis koduaia õunu, aga sööjaid nappis. Isegi täiskasvanud kippusid keelduma õuntest, millel oli mõni plekk või ussiauk. Tuli võtta appi kavalus.
- Tarbimine ja tervis
- Katrin Jõgisaar, www.bioneer.ee
- 14. september 2015
Kõige lihtsam on lõigata noaga õuntest viilud nii, et ussitanud ja plekkidega kohad jäävad kasutamata. Edasi on juba koka valik, mis roa kasuks ta otsustab. Õunaviile võib süüa toorelt, lisada õunakoogile, keeta moosiks, küpsetada ahjus, kuivatada, teha püreeks vms.
Meie tegime õunad püreeks ja lisasime mahejogurtile, millele omakorda lisasime kas kama või mahebanaani lõike. Iga sööja ise otsustas, mida eelistab. Valminud toitu kaunistasime aknalaual kasvanud kuumaasikatega.
Teist aastat toimetuse aknalaual kasvaval kuumaasikal valmisid tänavu viljad alles septembris.
Kui sulle see lugu meeldis, siis toeta sõltumatut rohelist meediat Anneta