Võrus toimub 14. septembril inspiratsioonifestival „Loovus loob lootust“, mille raames kogunevad Kagu - Eesti loovisikud arutlema piirkonna loomemajanduse arengute üle. Temaatiliste paneeldiskussioonide kõrval saab ATE loomemajas osa võtta ka töötubadest ja avardada koostöö võimalusi.
 

  • Bioneeri uudised
  • 9. september 2024
  • Foto: Madis Meister ja Eleriin Seim / Helena Sammelsoo

Võrumaa Partnerluskogu tegevjuht ja Lõuna-Eesti kogukonnaprogrammi meeskonna liige Kerli Kanger ütles, et loomemajandus vajab kohalikul tasandil kindlasti suuremat tähelepanu.

„Kagu-Eesti loomemajanduse sektor on suure potentsiaaliga, sest siin elab ja tegutseb palju andekaid loovisikuid erinevatest loomevaldkondadest. Inspiratsioonisündmus toob inimesed kokku, innustab koostööle ning võrgustuma, et ühiselt seista oma valdkonna suundumuste eest,“ lausus Kanger.

Võrumaa Arenduskeskuse kultuurispetsialist Kristi Vals rääkis, et inspiratsioonisündmuse „Loovus loob lootust“ raames jätkub töö Võru maakonna ühe olulise arenguvõimaluse – loomeettevõtluse edendamisega.

„Loomeettevõtjate võrgustiku käivitamine oleks kahtlemata parim tulemus, mis neist aruteludest võiks hoogu ja konkreetsust saada,“ sõnas Vals. „Sama oluline on ka loomerahva muude ühistegevuste, koolitusvõimaluste ja regulaarse suhtluse avardamine, uute kontaktide sõlmimine, noorte kaasamine ning ka ühine loomine.“ 

Vals lisas, et kõike seda just inspiratsioonisündmus pakubki, kulgedes hilisõhtuni välja loomingulises võtmes.

Inspiratsioonifestival „Loovus loob lootust“ toimub 14. septembril kell 12.00-23.00 Võrus ATE loomemajas ja hoovis (Liiva 11a). Sündmus toob kokku Kagu-Eesti loomeinimesed, loovettevõtjad, kultuuritegijad ja visionäärid, et koos arutleda loomevaldkonnas tegutsevate inimeste elu ja eneseteostuse võimaluste edendamise üle Eesti äärealadel. Päeva jooksul toimuvad erinevad paneeldiskussioonid, töötoad ja ateljeede külastused. Õhtul saab kogutud mõtteid ja ideid jagada teiste osalejatega ühisel peol. Paneeldiskussioone modereerib Jorma Sarv Creativity Lab’ist ning visualiseerib Kerttu Reva, töötubasid veab kunstnik Eleriin Seim ja kogu sündmust koordineerib muusik Madis Meister. Sündmus on kõigile tasuta. Tühjade kõhtude eest hoolitseb Retroburks.

Loe lähemalt