Open House Tallinna raames 12. ja 13. oktoobril saavad huvilised lähemalt arhitektuuri kohta teada. Lisaks tasuta tuuridele toimuvad mitmed välkloengud ning erituurid linnaruumis. Samuti on esmakordselt tulemas tuur vaegnägijatele ja lisandunud tuurid eesti viipekeeles. 

  • Bioneeri uudised
  • 23. september 2024
  • Foto: Open House Tallinn üheks populaarseimaks sihtpunktiks on olnud Patarei merekindlus, kuhu nüüd aga enam ehitustööde tõttu ei saa / Janek Jõgisaar, Bioneer.ee

Välkloengud toimuvad 12. oktoobri õhtul (Kursi 3) ning teemasid on mitmeid. Martin Haamer keskendub sellele, mis on 15-minuti linn ja kuidas selleni jõuda, Kristi Grišakov teemaks on roheline linn, Toomas Paaver loengu pealkiri on "Olemasolev ruum, kui ruumiloove alus", Sille Pihlak räägib puitarhitektuurist, Endrik Mänd aga 21. sajandi linnaplaneerimisest ning Elo Kiivet sellest, kuidas luua linn, kus kõigil oleks hea olla. 

Selle aasta fookuses on kaasatus ja ligipääsetavus ning nii on esmakordselt Open House Tallinna programmis kirjeldustuur vaegnägijatele ning ka tunnetustuur nägijatele. Erituurid toimuvad Eesti Kunstiakadeemias. Lisaks toimuvad ka tuurid eesti viipekeeles. Open House Tallinna kodulehel on eraldi märked ka ratastoolis ligipääsetavatele tuuridele. 

Open House Tallinna kavas olevad erituurid: Vanalinna ja Kalamaja garaažide lood, Koplikandi tuur, Koplikandi lastetuur, Tänavaruumi tuur, Niguliste kiriku tuur, siseorienteerumine ja Krulli kvartali konstruktsioonide tuur, TTK arhitektuuriinstituudi tuur, kirjeldustuur vaegnägijatele, arhitektuuri tunnetustuur, valgustusdisaini avastusretk, valgustusdisaini töötoad.

Tuuridele saab elavas järjekorras, kui ei ole märgitud teisiti. Registreerimine tuuridele on avatud Fienta keskkonnas. Täpsed tuuride kellaajad on kodulehel. 

Lastele ja noortele on kavas eraldi Koplikandi lastetuur. Samuti toimub töötuba, kus noored saavad õppida seda, kuidas valgustada oma magamistuba. Kui Open House Tallinna sündmused on kõikidele huvilistele tasuta, siis limiteeritud kohtadega ning süvitsiminev valgusdisainerite töötuba on sümboolse tasuga. 

Kogu programm asub siin
Registreerimine tuuridele asub siin.

Open House Tallinn 2024 toetajad on Euroopa Liit, Eesti Kultuurkapital, Tallinna linn, Rockwool, Ruukki, Reterra, Laufen, Penosil, Endover, Kingivabrik ja Raba. Open House Tallinn on osa Open House Worldwide võrgustikust. 

Open House Tallinnat korraldab Eesti Arhitektuurikeskus. Open House Tallinn on osa Open House Europe koostööprojektist, mida kaasrahastab Euroopa Liit.