Jõululauale jõuavad traditsiooniliste toitude kõrval ka täiesti uued hõrgutised. Ühe sellise retsepti siinkohal pakumegi - porgandi-mandariinisinep. Täiesti läbi ja lõhki taimne toit, mis sobib igale jõululauale. Selle retsepti autoriks on Toomas Lääts, kes valis toidu valmistamiseks Lidlis saada olevad toiduained.

  • Toit ja aiandus
  • 22. detsember 2024
  • Foto: Taimne toit Lidli jõululõunal 5. detsembril / Karolin Linamägi, Lidl.ee

Porgandi-mandariinimoos:
• 500 g porgandit
• 500 g konservmandariine omas mahlas
• 1 laim
• 100 g moosisuhkrut
• näpuotsaga soola
• 1 tl sushi-ingverit
• 2 kuivatatud tähtaniisi
• 1 sidrunheinavars
Sinep:
• 4 osa porgandi-madariini moosi
• 1 osa teralist sinepit

 

Kuidas sinep valmis teha?

 

Esmalt valmista moos. Lõika porgandist viilud ja keeda suhkruga pehmeks, lisa mandariinid ja keeda kuivaks. Keetmise lõpupoole lisa ingver, tähtaniis ja sidrunhein. Sidrunhein tao kindlasti näiteks toiduhaamriga veidi pehmemaks, et maitse saaks paremini eralduda. Enne blendrisse panekut eemalda massist tähtaniis ja sidrunhein. Blenderda ja jahuta.

Võta 4 osa moosi ja 1 osa sinepit ja sega korralikult kokku. Sinepikogust kas vähendades või suurendades saad valida endale just sobiva kanguse!


Retsepti kõik koostisosad on saadaval Lidli kauplustes.