Öeldakse, et taaril on tervendav vägi. Taar ja kali on olnud Eestis igapäevasteks jookideks - taari joodi Lõuna-Eestis ja saartel, kalja rohkem Põhja-Eestis. Mõdu oli aga vanaks pidulikuks joogiks. See keedeti kokku veest ja meest ning lasti mõni nädal käärida.
- Bioneeri uudised
- Toimetas Bioneer.ee
- 6. juuli 2011
Kuumadel suvepäevadel mõjuvad need joogid tänagi värskendavalt. 13. juulil toimub Raadi mõisapargis üritus Taari linn Tartu, kus oma tooteid tutvustavad kalja ja mõdu tegijad.
Sel puhul kutsub Eesti Rahva Muuseum üles saatma teie peres kasutatavaid või kasutusel olnud kalja ja mõdu retsepte ning kirjeldusi, kuidas ja mis puhul neid jooke teie peres joodud on. Kellel oma retsepte võtta pole, on oodatud kirjutama kalja joomise lugusid nii kollaste kaljavaatide taga järjekorras seismise ajast kui ka tänapäevast.
Lugude ja retseptide saatjate vahel loositakse 13.07 Raadi mõisapargis välja ka auhinnad.
Ootame teie kaastöid koos esitaja nime ja kontaktidega kuni 12. juulini e-postile tiina.tael@erm.ee
Lisainfot loe siit.
Kui sulle see lugu meeldis, siis toeta sõltumatut rohelist meediat Anneta