Laupäeval, 23. augustil kell 14.00–17.00 toimub Peri Mahemõisas Mahetoidu päev, kuhu on oodatud kõik huvilised. Kuulata saab loengut mahetootmisest ja -toidust, osaleda arutelul ning käia mahepõldudel. Päeva jooksul saab maitsta mahetoitu ning mahetooteid ka kaasa osta.

„Eestis on juba päris palju mahetalusid ning ka kohti, kust nende toodangut osta. Seda aga, et talunikud kutsuvad kõiki huvilisi enda juurde koju vaatama, kuidas tegelikult asi käib, ei juhtu just väga tihti,“ lausus Merit Mikk Ökoloogiliste Tehnoloogiate Keskusest.

„Kõigil, kellele vähegi mahepõllumajandus ning sellele järgnev kulinaarne pool korda läheb, tasub kindlasti laupäeval Perile tulla. Oma ala spetsialistid jagavad asjakohast infot ning maitsta saab hooajalistest aiasaadustest valmistatud toite,“ lisas Merit Mikk.

Tulla võib kogu perega, osalemine on tasuta.

Kava
14.00-14.30 Kogunemine, sissejuhatus päevale; maitsta saab mahedaid suupisteid ja jooki.
14.30-15.15 Mahetalu tutvustus, jalutuskäik põllule (kuidas maheköögivilja kasvatatakse?) – talunikud Ander Konks ja Tiina Länkur.
15.15-15.45 Loeng-arutelu teemal "Miks süüa mahetoitu?". Lektor prof Anne Luik.
16.00-17.00 Maitsvaid toite maheköögiviljadest valmistab degusteerimiseks Liisi Kutkina Orapera ökotalust.

Kuidas Perile tulla: Põlvast Võru poole 4 km, Meemaste külas näitab silt vasakule Peri 2 km, sõita otse mõisaparki sisse, hoida vasakut kätt, jälgida silte.

Mahepäeva korraldavad OÜ Fio ja Ökoloogiliste Tehnoloogiate Keskus koostöös Eesti Biodünaamika Ühinguga, toetab Põllumajandusministeerium turuarendustoetuse raames.