SEI Tallinn kutsub Sind osalema uuringus, et saada ülevaade Eesti kodumajapidamistes tekkivate mittesöödavate toidujäätmete (nt kartulikoored jne) ja toidukao (ehk raisku läinud toidu nagu äravisatud pudru- või supijääk jne) kohta.
- Toit ja aiandus
- 22. juuni 2020
- Foto: Pixabay, CC Public Domain
Uuringu eesmärk on välja selgitada kodumajapidamistes tekkivate toidujäätmete aineline koostis ja kogus ning toidukao osakaal selles. Uuring viiakse läbi erineva struktuuriga leibkondades. Uuringus osaledes palume Sul kahe nädala jooksul märkida üles toidujäätmete tekke ja äraviskamise põhjus.
Uuringu ajal ei tohiks igapäevast toiduga seotud käitumist muuta, sest soovime saada võimalikult autentset pilti kodudes tekkivatest toidujäätmetest sh raiskuminevatest toidukogustest. Seega ei tohiks uuringu ajal püüda nt toiduraiskamist vältida või vähendada.
Kui suvisel ajal reisid ja oled kodust eemal, siis pikenda uuringut nende päevade võrra, mil olid kodust ära.
Kui soovid uuringus osaleda, saadame Sulle toiduraiskamise päeviku, millesse saab igapäevaselt märkida äraviskamisele läinud toidujäätmete tüübi, kaalu ja äraviskamise põhjuse. Vajaduse korral saadame lisaks ka väikese köögikaalu.
Uuringus osalemiseks täida palun elektrooniline küsimustik
Seejärel võtame Sinuga peatselt ühendust. Täida küsimustik siin
Käesolev uuring on osa laiemast uurimustööst, milles osaleb ka Eesti Maaülikool ja mida toetab Keskkonnaministeerium. Loe lisa: Uuring kogu Eesti toidutarneahelas 2020. aastal tekkivate toidujäätmete ja toidukadude kohta.
Kui Sul tekib seoses uuringu või selles osalemisega küsimusi, võta meiega kindlasti ühendust!
Kui sulle see lugu meeldis, siis toeta sõltumatut rohelist meediat Anneta