Mahelihatoodete tootmisega tegelev Sirloin OÜ tõi Eesti turule esimese maheda täissuitsuvorsti ning täiendas Eesti Parima Toiduaine konkursil äramärgitud Vinnuka mahelihasnäkkide sarja Mesise Kadaka maitsega.
- Toit ja aiandus
- Maheklubi
- 3. juuni 2015
Maheda täissuitsuvorsti puhul on tegemist esimese omalaadse mahetootega Eesti turul, mille valmistamiseks kasutatakse eestimaist mahedat veise- ja sealiha ning suitsutatakse klassikalises suitsuahjus. "Eesmärk oli välja töötada klassikaline suitsuvorst, mis ei sisaldaks ühtegi e-ainet ega säilitusainena kasutatavat nitritsoola,“ selgitas Sirloin OÜ juhataja Lauri Bobrovski. „Soovime teadlikule tarbijale pakkuda võimalust süüa naturaalset lihatoodet."
Mahesnäkkide sarjas Vinnukas tutvustab ettevõte uut mesise ja kadaka maitsega vinnutatud maheveiseliha. Lisaks uuele tootele on Vinnuka sarjas veel kolm maitset: Traditsioonitruu, Vägev Vürtsine ja Seesamisadu.
Veiselihasnäkid valmivad kodumaisest maheveiselihast ning tootes ei ole kasutatud maitse- ja lõhnatugevdajaid ega säilitusaineid. Toode on pakendatud 50grammistesse kottidesse, mida võib säilitada ka toatemperatuuril.
Vinnuka sarja tooted on saanud sooja vastuvõtu osaliseks. Traditsioonitruu Vinnukas pälvis konkursil „Parim mahetoode 2014“ äramärkimise kui „Esimene Eesti maheveiselihast valmistoode“. Ka Eesti Parima Toiduaine konkursil sai traditsioonitruu Vinnukas äramärkimise.
Sirloin OÜ tooteid võib leida hästi varustatud mahekauplustest,
Kui sulle see lugu meeldis, siis toeta sõltumatut rohelist meediat Anneta