6. oktoobril toimub Tallinnas Euroopa hotellis toidukonverents Food Innovation Summit, mis käsitleb taimse toidu kasvavat trendi toidutööstuses ja uusi innovatsioone lihatoodete valdkonnas. Konverentsil astub muuhulgas üles USA toiduorganisatsiooni rahvusvaheliste suhete juht Nicole Rawling, kes arendab koostöös erinevate riikidega üle maailma nii taimset liha kui ka loomarakkudest laboris kasvatatud liha.
- Toit ja aiandus
- 2. oktoober 2018
- Foto: Pixabay, CC Public Domain
Lisaks rahvusvahelistele esinejatele Ameerikast, Suurbritanniast, Hollandist ja Saksamaalt astuvad konverentsil üles ka Eesti toidusektori esindajad, näiteks Rimi, Vapiano ja Olerexi esindajad. Sellest, et eestlased tarbivad praegu soovitatust ligi kaks korda rohkem lihatooteid, räägib üritusel Tervise Arengu Instituut.
Food Innovation Summiti ettekannetes ja paneeldiskussioonides arutavad eksperdid ja toiduorganisatsioonide- ja ettevõtete esindajad toidutööstuse tuleviku ja jätkusuutlike viiside üle, kuidas elanikkond ära toita. Lisaks käsitletakse ka taimsete toodete kasvavat trendi ja selle võimalikke mõjusid toidusektorile.
“Arvestades taimste lihatoodete hüppelist populaarsuse kasvu üle maailma, on mul hea meel, et tehnoloogilise innovatsiooni poolest tuntud Eesti on samuti teema lauale võtnud,” kommenteeris maailma ühe juhtiva toiduorganisatsiooni The Good Food Institute’i rahvusvaheliste suhete juht Nicole Rawling USAst.
Food Inovation Summiti projektijuht Kristina Mering tõdes, et sellist konverentsi ei ole Eestis varem toimunud. “Laboris kasvatatud puhas liha on ka rahvusvahelisel areenil nii uus asi, et konverentsi tulevad kuulama inimesed üle Euroopa,” lisas Mering.
Konverentsile on oodatud nii toidutööstuse esindajad kui ka toidutuleviku huvilised tarbijate hulgast. Registreeruda ja pileteid osta saab kuni 3. oktoobrini konverentsi kodulehel.
Kui sulle see lugu meeldis, siis toeta sõltumatut rohelist meediat Anneta