Eile, 30. oktoobril Tallinna toidumessil mõõtu võtnud noorkokad selgitasid endi seast parima, kelleks on Pärnumaa Kutsehariduskeskuse õpilane Margo Paluoja.
- Bioneeri uudised
- Liina Liiv, SA Innove
- 1. oktoober 2013
Teisele kohale tuli Haapsalu Kutsehariduskeskuse õpilane Riho Sommerman ning kolmandale Tartu Kutsehariduskeskusest Kristiina Rauba.
“Kokk on maailma kõige loomingulisem amet, kuid edasijõudmiseks tuleb palju õppida ja sageli taluda kriitikat,” ütles Eesti parim noorkokk Margo Paluoja. Võit tuli Paluoja sõnul üllatusena, kuna ta läks võistlustele head kogemust saama. ”Sain võistluselt jõudu ja kindlust edasiseks tööeluks", lisas ta.
”Roogade väljapanekud olid kõigil võistlejatel suurepärased, kuid žürii pidas Margo Paluoja roogade maitset parimaks,” ütles Eesti Peakokkade Ühenduse president Rudolf Visnapuu. Ta lisas, et Eesti noorkokkade tase on kõrge ja see on leidnud tunnustust ka välismaal.
Pingelises finaalis pidid võistlejad kolme ja poole tunniga valmistama pearoa veise välisfileest ja toorsuitsupeekonist ning desserdi kitsepiima toorjuustust. Võitja pärjati tiitliga "Noorkokk 2013".
Lisaks sai ta auhinnaks professionaalse köögikombaini, 500 € väärtuses kulinaarse reisi Lätti, kus külastatakse Läti parimaid restorane ja erinevaid kinkekaarte.
Parima noorkoka tiitlit püüdis kokku kaheksa õpilast Tartu Kutsehariduskeskusest, Tallinna Teeninduskoolist, Haapsalu Kutsehariduskeskusest, Pärnumaa Kutsehariduskeskusest ja Kuressaare Ametikoolist. Võistlus „Noorkokk“ toimub alates 2005. aastast ning võistlustest saavad osa võtta Eesti ametikoolide kokanduserialade õpilased.
Noorkoka kutsevõistlust korraldavad Eesti Peakokkade Ühendus, Profexpo OÜ ja SA Innove. Võistlusi rahastab Euroopa Liidu Sotsiaalfond.
Lisainfo Noorkoka võistlusest.
Kui sulle see lugu meeldis, siis toeta sõltumatut rohelist meediat Anneta