2009. aasta keskkonnateo konkursile saab kandidaate esitada kuni 21. oktoobrini

Keskkonnaministeerium ootab ettepanekuid aasta keskkonnateo konkursi kandidaatide kohta 21. oktoobrini 2009. Konkurss toimub kolmes põhikategoorias ja osalema on oodatud eraisikud, asutused, ettevõtted ja organisatsioonid, kes on möödunud aasta jooksul andnud panuse keskkonna heaks.

Aasta Keskkonnateo ja Aasta Keskkonnateokese auhindadele saavad kandidaate esitada kõik soovijad ja lubatud on nii teiste kui ka enda kandidatuuri ülesseadmine. Ettevõtetel on võimalik kandideerida Aasta Keskkonnategija auhinnale ja selles kategoorias on lubatud ainult iseenda kandidatuuri esitamine.

Kandideerimiseks tuleb vastata konkursi ankeedis esitatud küsimustele ning saata see koos konkursitööd tutvustava materjaliga kas e-posti teel või tavalise kirjaga Keskkonnaministeeriumile. Ankeedi saab alla laadida Keskkonnaministeeriumi kodulehelt www.envir.ee/keskkonnategu .

Konkursitöid hindab kaks komisjoni, kuhu kuuluvad keskkonnaspetsialistid, avaliku sektori ja valitsusväliste organisatsioonide esindajad.

Aasta parimatele keskkonnategude tegijatele on Keskkonnaministeerium välja pannud rahalised ja mitterahalised preemiad, millele lisandub õigus kasutada konkursi märki - õunapuuõie stiliseeritud kujutisega keskkonnamärki - oma keskkonnasõbralike toodete ja teenuste tähistamiseks. Aasta Keskkonnategija 2009 kategooria laureaatide seast valib Keskkonnaministeerium kandidaadid, kelle esitab 2010. aasta alguses toimuvale üle-euroopalisele keskkonnasõbralike ettevõtete konkursile.

Konkursi Aasta Keskkonnategu 2009 võitjad tehakse teatavaks detsembri alguses.