Homme, 10. oktoobril 2009 Põlvamaal Kanepi vallas Varbuse mõisa aidas peetaval esimesel magusakonkursil “Kuldne Maius 2009” astub võistlustulle kolmteist mee- ja šokolaaditoodete valmistajat. Magusameistrite mõõduvõtt leiab aset mesinike ja eksklusiivse magusa meistrite näitusmüügil “Magus Postitee”.
Homme, 10. oktoobril 2009 Põlvamaal Kanepi vallas Varbuse mõisa aidas peetaval esimesel magusakonkursil “Kuldne Maius 2009” astub võistlustulle kolmteist mee- ja šokolaaditoodete valmistajat. Magusameistrite mõõduvõtt leiab aset mesinike ja eksklusiivse magusa meistrite näitusmüügil “Magus Postitee”.
- Toit ja aiandus
- http://www.varbuse.ee/
- 9. oktoober 2009
- Fotol šokolaad. CC0 Public Domain. Pixabay
Ürituse initsiaator on Eesti Kutseliste Mesinike Ühendus. Peakorraldaja Kalev Lindali sõnul registreerus esmakordselt peetavale magusakonkursile kuraditosin osalejat nii Põlvamaalt kui üle Eesti. “Võistlejaid on just parasjagu, et rahvahääletuse teel parimad magusatooted välja selgitada. Tõotab tulla tihe rebimine, sest mainekate kohalike tegijate kõrval otsustas mõõtu võtma tulla ka magusamaailma raskekahurvägi pealinnast,” ütles Lindal laupäevast võistlust kommenteerides.
Magusakonkursil “Kuldne Maius 2009” osalevad eksklusiivse magusa valmistajad Kõlleste Kommimeistrid, Tervise Kodu (Metsamoor), Kubija Hotell, Maiasmokk ja Karamelle. Kutselistest mesinikest on registreerunud Rein Männiste ja Lembit Liin ning meetootjatest Meveda, Kumalane, Sermesto ja mitu tootjat Saaremaa Meetootjate Ühingust. Osalejate seas on ka Pesa Catering ja Tamme Pagar.
Esmakordselt peetaval magusakonkursil “Kuldne Maius 2009” valitakse parim mesi, kommimeistrite parimatest parim šokolaadikomm – parim klassika, samuti põnevaim uudislooming – parim uudis, mis võiks sobida Eesti esinduskommiks. Magusakonkursi võistlustöid saavad hinnata ja osaleda parimate valimisel kõik kohale tulevad inimesed.
Konkurss leiab aset mee- ja šokolaaditoodete näitusmüügi “Magus Postitee” raames. Tegemist on esmakordselt korraldatava ettevõtmisega, mis jätkab põnevate sündmuste jada ajaloolisel Vana-Võru maanteel – Postiteel. “Ürituse eesmärk on muuta Varbuse mõis ajaloolise Postitee ja magusamaailma ristumiskohaks. Soovime tunnustada nii kohalike kui kaugema kandi magusameistrite tööd ning pakkuda ühtlasi Põlvamaale uue ja omanäolise sündmuse, mis võiks saada siinseks iga-aastaseks traditsiooniks,” selgitas Lindal. “Keskendume naturaalsetele ja käsitööndulikult valmistatud maiustustele, et tõmmata avalikkuse tähelepanu magusatoodete ökoloogilise puhtuse, tervislikkuse ja kvaliteedi küsimustele.”
Näitusmüügi “Magus Postitee” keskmes on mesi ja šokolaad. Laupäeval kell 11 algav päevaprogramm pakub palju põnevat: võimalust osaleda AHHAA šokolaadi töötoas, jälgida Kõlleste Kommimeistrite ja Tervise kodu meistrite duelli, tooteid degusteerida ja kaasa osta. Eelkõige pakub päev inspireerivaid maitseelamusi ning võimalust vahetult suhelda oma ala proffidega. Konkursi “Kuldne Maius 2009” parimad kuulutatakse välja orienteeruvalt kl 16.
“Magus Postitee” toimub ajaloolise Postitee ääres asuva kunagise Varbuse mõisa südames. Varbuse Mõisameeste Selts plaanib vanale mõisakompleksile uuesti elu sisse puhuda ja sellest välja arendada omapärase Varbuse Muusikamõisa. Käesolev sündmus on esimene samm säilinud mõisahoonete toomisel avalikku kasutusse. Võistlusele kaasa elama on kutsutud kõigi kohalike inimeste kõrval ka esindajad Eestis tegutsevatest saatkondadest ja mitmetest organisatsioonidest, samuti väliskülalisi.
Magusakonkursil “Kuldne Maius 2009” osalevad eksklusiivse magusa valmistajad Kõlleste Kommimeistrid, Tervise Kodu (Metsamoor), Kubija Hotell, Maiasmokk ja Karamelle. Kutselistest mesinikest on registreerunud Rein Männiste ja Lembit Liin ning meetootjatest Meveda, Kumalane, Sermesto ja mitu tootjat Saaremaa Meetootjate Ühingust. Osalejate seas on ka Pesa Catering ja Tamme Pagar.
Esmakordselt peetaval magusakonkursil “Kuldne Maius 2009” valitakse parim mesi, kommimeistrite parimatest parim šokolaadikomm – parim klassika, samuti põnevaim uudislooming – parim uudis, mis võiks sobida Eesti esinduskommiks. Magusakonkursi võistlustöid saavad hinnata ja osaleda parimate valimisel kõik kohale tulevad inimesed.
Konkurss leiab aset mee- ja šokolaaditoodete näitusmüügi “Magus Postitee” raames. Tegemist on esmakordselt korraldatava ettevõtmisega, mis jätkab põnevate sündmuste jada ajaloolisel Vana-Võru maanteel – Postiteel. “Ürituse eesmärk on muuta Varbuse mõis ajaloolise Postitee ja magusamaailma ristumiskohaks. Soovime tunnustada nii kohalike kui kaugema kandi magusameistrite tööd ning pakkuda ühtlasi Põlvamaale uue ja omanäolise sündmuse, mis võiks saada siinseks iga-aastaseks traditsiooniks,” selgitas Lindal. “Keskendume naturaalsetele ja käsitööndulikult valmistatud maiustustele, et tõmmata avalikkuse tähelepanu magusatoodete ökoloogilise puhtuse, tervislikkuse ja kvaliteedi küsimustele.”
Näitusmüügi “Magus Postitee” keskmes on mesi ja šokolaad. Laupäeval kell 11 algav päevaprogramm pakub palju põnevat: võimalust osaleda AHHAA šokolaadi töötoas, jälgida Kõlleste Kommimeistrite ja Tervise kodu meistrite duelli, tooteid degusteerida ja kaasa osta. Eelkõige pakub päev inspireerivaid maitseelamusi ning võimalust vahetult suhelda oma ala proffidega. Konkursi “Kuldne Maius 2009” parimad kuulutatakse välja orienteeruvalt kl 16.
“Magus Postitee” toimub ajaloolise Postitee ääres asuva kunagise Varbuse mõisa südames. Varbuse Mõisameeste Selts plaanib vanale mõisakompleksile uuesti elu sisse puhuda ja sellest välja arendada omapärase Varbuse Muusikamõisa. Käesolev sündmus on esimene samm säilinud mõisahoonete toomisel avalikku kasutusse. Võistlusele kaasa elama on kutsutud kõigi kohalike inimeste kõrval ka esindajad Eestis tegutsevatest saatkondadest ja mitmetest organisatsioonidest, samuti väliskülalisi.
Kui sulle see lugu meeldis, siis toeta sõltumatut rohelist meediat Anneta