Eesti tipprestoranid korraldavad juba sel pühapäeval, 4. novembril Tallinna Swissotelis heategevusliku õhtusöögi „Lapsed söönuks“, mille eesmärgiks on koguda 30 000 eurot Ida-Eesti Toidupankade toetuseks. Piirkonnas elab rohkem kui 10 000 suhtelises vaesuses elavat last ja noort, keda Toidupank sooviks rohkem aidata.
- Toit ja aiandus
- 30. oktoober 2018
- Foto: Pixabay, CC Public Domain
„Eestis on tuhandeid vaesuse piiril elavaid peresid, kus lastele täisväärtusliku toidu tagamine on väga raske. Eesti Statistikaameti andmetel elab Jõhvi, Narva, Jõgeva ja Rakvere piirkonnas rohkem kui 10 000 last ja noort, kes elavad suhtelises vaesuses ning vajavad igapäevaseks toimetulekuks abi,“ selgitas Eesti Toidupanga tegevjuht Piet Boerefijin lisades, et samal ajal jääb Stockholmi Keskkonnainstituudi Tallinna Keskuse tehtud uuringu andmetel Eesti toidupoodides müümata ligikaudu 12 000 tonni toidukaupa aastas.
Toidupanga eesmärk on viia sealt, kus on ülejääk, neile, kel sellest on puudust, kuid vaatamata üle 13. Eesti eri piirkonnas töötavale toidupangale, ei jõuta paraku kõikide abivajajateni. „Kõige keerulisem on jõuda eelkõige Ida-Virumaa ja maapiirkondade abivajajateni, kuna väljaspool suuremaid linnu on toidukogumise aktsioone vähem ning tugivõrgustik nõrgem,“ nentis Boerefijin.
Eesti tipprestoranid Leib, Ö, Mon Repos on seljad kokku pannud ja valmistavad 4. novembril 100% heategevusliku õhtusöögi “Lapsed söönuks”, et toetada toidupankade tegevust.
„Mullu esmakordselt Eestis toimunud õhtusöögil ületasime sihiks seatud eesmärki suisa 60%, mis andis kindluse, et 100%-liselt heategevuslik projekt on inimestele hingelähedane. Kui möödunud aastal panustasime terve Eesti Toidupanga struktuuri arendamisse, siis seekord oleme fookusesse võtnud ühe piirkonna lapsed ja noored,“ selgitas projekti initsiaator Leib Restorani peremees Kristjan Peäske.
“Sarnaseid heategevuslikke õhtusööke korraldatakse üle maailma. See on üks viis, kuidas koguda heategevusorganisatsioonidele raha, mis muidu nendegi ei jõuaks ja pöörata samal ajal tähelepanu probleemile, mis muidu suures infovoos tagaplaanile võib jääda,” nentis Peäske.
Ta lisas, et "Lapsed söönuks" projekti panustavad kümned ettevõtted ja üle saja vabatahtlikku, kes ei küsi oma töö eest tasu ning annavad oma tooteid või teenuseid õhtusöögile, et kõikide osalejate piletitasu saaks 100% suunata Toidupanga toetuseks. “See on väärtuspakkumine - me loome väärtust, mille tulemus on palju suurem kui vaid üks õhtusöök. Selle õhtusöögi tulemusel saavad abi kümned tuhanded inimesed,” rõhutas Restoran Leib peremees.
Lisaks õhtusöögile toimub sündmusel heategevuslik kunstioksjon, kus on heategevuse nimel väljas valitud teosed Mati Karminilt ja Epp-Maria Kokamäelt. Muusikalise elamuse eest hoolitsevad Tanja Mihhailova-Saar koos bändiga ning DJ Sander Mölder.
Kogu õhtusöögi piletitulu ja oksjonite tasud suunatakse 100%-liselt Ida-Eesti Toidupankade toetuseks, et enam kui 10 000 suhtelises vaesuses elavat last ja noort saaksid paremat toiduabi.
Lisainfo ja piletid heategevusliku õhtusöögile.
Kui sulle see lugu meeldis, siis toeta sõltumatut rohelist meediat Anneta