8. jaanuari loodusõhtul tutvustab ökoloog, jurist ja permakultuuri disainer Marian Nummert võimalusi, kuidas kasvatada jätkusuutlikult toitu permakultuuri printsiipe järgides.
- Keskkonnaharidus
- 3. jaanuar 2020
- Foto: Pixabay, CC Public Domain
Mis on permakultuur? See on disainisüsteem, mille aluseks on looduse koosluste loogika ja jätkusuutliku toidukasvatamise põhimõtted, sh väetiste ja putukamürkide mitte kasutamine. Me oleme harjunud, et põld ja aed annavad meile saaki, kuid kas toidukultuure saab kasvatada ka metsas? Toidusalu on metsa järgi kujundatud mitmemõõtmeline, liigirikas paik. Ajas muutuvat, jätkusuutlikut ja pinnast kultiveerimata paika võib endale luua kas või tagaaeda. Aasta esimesel loodusõhtul räägib Marian Nummert ja tutuvustab permakultuuri nüansse ning seletab lahti mõisted food forest, forest garden, metsaaed, toidusalu.
Ootame kuulama kõiki huvilisi ja rohenäppe!
Loodusõhtu “Kuidas jätkusuutlikult toitu kasvatada?” toimub 8. jaanuaril kell 18:00 Tartu Ülikooli loodusmuuseumis (Vanemuise tn 46, Tartu).
Pilet 3 eurot.
Loodusõhtut toetab SA Keskkonnainvesteeringute Keskus ja on korraldatud koostöös Mariani Permakultuuriga.
Lisainfo:
TÜ loodusmuuseum
tel 737 6076
loodusmuuseum@ut.ee
Kui sulle see lugu meeldis, siis toeta sõltumatut rohelist meediat Anneta