Hommikuti on mugav võtta kapist müslit, valada  see kaussi ja süüa segu koos piimaga, keefiriga või petiga. Paraku jääb enamiku poodides müüdavate müslide koostis meile tundmatuks. Me ei tea, kus ja kuidas kasvatati teravili ja puuviljad. Me ei tea, kas kuivatatud puuviljad, mida müslides kasutatakse, on magustatud, maitsestatud, säilitusainetega säilitatud või värvitud. Me ei tea ka seda, kui kaua müsli poeletil juba seisnud.  Ainus lahendus, mis sellise teadmatuse vastu aitab, on teha müsli ise valmis.

Esimese hooga võib koduse müsli tegemine tüütu  tunduda, aga tegelikult on koostisosade kokkusegamine väga lihtne ja kiire. Müsli tegemine ei nõua häid söögitegemise oskuseid. See nõuab ainult soovi tegutseda ja fantaasiat.

Müsli
Pildistas Katrin Jõgisaar, www.bioneer.ee

Milliseid helbeid, marju ja puuvilju müslis kasutada sõltub sööjate soovidest. Igal juhul on koduste müslide valik palju laiem kui poodides pakutav.

Soovi korral võite kasutada mahepõllundusest pärit koostisosi. Koduses müslis sobib kasutada ka oma aia marju ning puuvilju. Suvel ja sügisel võite kuivatatud marjadest sootuks loobuda ja asendada need värsketega.

Teraviljahelveste valikul soovitab Bioneer eelistada täisterahelbeid, sest need on tervislikumad.

Hea mõte:

  • Täisteramüsli on kasulik koos piima, peti või keefiriga kaussi valada juba õhtul, sest siis jõuavad helbed öö jooksul pehmeks liguneda.

  • Võimalusel loobuge müsli sees suhkru kasutamisest, sest puuviljad on ise piisavalt magusad.

  • Kui tahate siiski magusamat müslit, andke maitset hoopis meega või pruuni rafineerimata suhkruga.