Eesti toit tegi 16. jaanuari õhtul etteaste tõeliselt suure publiku, Grüne Woche 2014 avatseremoonia pea 5000 kutsutud külalise ees. Menüü koostas Eesti Peakokkade Ühendus ja toidu valmistas EPÜ meeskond peakokk Inga Paernurme juhtimisel. Ei pea lisamagi, et toit oli Eestile tõeliselt hea saadik ehk maitses imehea.

Vaata, mis oli menüüs: 

  • Metsaseenesalat rohelise sibula ja päevalille seemnetega
  • Õrnsoolasiig kodujuustu sõrnikuga
  • Isetehtud köömneleib murulaugu kodujuustu ja marineertud Peipsi silmudega
  • Kanamaksa pasteet leival Peipsi hapukurgiga
  • Mustaleiva ja vürtsikilu suupiste
  • Kalamatsi kitsejuustu-porgandikreem punapeedi kastmes.
  • Hõrk seakael mustaleiva- ja kukeseenekattes jõhvikamoosiga 
  • Koorene räimevorm praetud sibula tilliga maitsestatud hapukoore-kappari kastmega
  • Ahvena kotletid kerge ingveri ja tsilliga õuna-sinepi koorekastmes
  • Suitsetatud metsseakints Tõmmuveini -mustsõstra kastmes
  • Sauce Vide sea kõhuäär metskirsi Demi Glaze
  • Põdraliha vorstid juustu ja kukeseente kadakamarja-kooreleemes
  • Ahjuküpsed hooaja aedviljad astelpajukastmes
  • Köömne hõnguline hapukapsa-pohlasalat
  • Hautatud punapeet hapukoorega kastme
  • Praekapsas tumeda õlle, mee ja ingveriga
  • Kihiline kartuli-kruubivorm
  • Meekook
  • Kohupiimakook
  • Kamakreem
  • Vana Tallina trühvel – Gustav Tartu
  • Wabariigi trühvel – Gustav Tartu


VAATA FOTOSID messi avatseremooniast.

Eesti on Grüne Wochel osalenud 1993. aastast ja tänavu on Eesti messi partnermaaks esimesena Balti ja Skandinaavia riikidest.

Messi Internationale Grüne Woche korraldatakse alates 1926. aastast, tänavu on osalemas 70 riiki. Ligi 124 000 m2 laiuvat messi külastab kümne päeva jooksul kuni 500 000 inimest, sh kuni 5000 ajakirjanikku.


Lugu on originaalkujul avaldatud Maablogi.wordpress.com lehel