Eesti toidu kuu raames toimunud üritusi külastas ligi 75 000 inimest. 3. septembrist 7. oktoobrini kestnud Eesti toidu kuu raames korraldati enam kui 30 kodumaisele toidule pühendatud üritust ja festivali.
- Toit ja aiandus
- 19. oktoober 2017
„Eesti toidu kuu on muutunud kolme aastaga vahvaks traditsiooniks, mis toob igal aastal kümneid tuhandeid inimesi kodumaisele toidule veelgi lähemale. Loodan, et Eesti toidu kuu pakkus inimestele uusi maitseid, võimaldas tervislikku toorainet varuda, kodudes uusi maitseid katsetada ning oma toiduvalikut mitmekesistada,“ ütles maaeluminister Tarmo Tamm.
„Olen kindel, et paljudes Eesti peredes arutleti just toidukuu vältel koos lastega, kust toit meie toidulauale jõuab, ning tehti üheskoos süüa – nii neid toite, mida tegid meie vanaemad, kui ka neid, mida lapsed ise teha soovisid,“ märkis Tamm.
Eesti toidu kuu projektijuhi Kadi Raudsepa sõnul oli Eesti toidu kuu programmis olevatest üritustest tänavu enim osalejaid Paunvere väljanäitusel ja Saaremaa toidufestivalil (mõlemal 18 000 külastajat), Eesti Põllumajandusmuuseumi üritustel (10 500 külastajat), Loodusmuuseumi seenenäitusel (5100) ning Olustvere hoidistemessil ja Vabaõhumuuseumi leivapäeval (mõlemal 4000 külastajat).
„Kõik Eesti toidu kuu algatusega kaasa tulnud festivalide, näituste, messide ja laatade korraldajad väärivad suurt tunnustust, sest ühine tegevus aitab kõige tõhusamalt tutvustada Eesti köögi rikkalikkust,“ lisas Raudsepp.
„Kodumaine toit on väärtus. Eesti põllumehed ja toidutootjad töötavad iga päev selle nimel, et saaksime katta oma toidulaua värske kodumaise toiduga,“ lisas Tamm.
Eesti toidu kuud tähistati esmakordselt 2015. aasta septembris. Eelmisel aastal külastas selle raames korraldatud üritusi ligi 75 000 inimest, aasta varem 65 000 inimest. Toidukuu on osa müügiedenduskavast „Eesti toit 2015–2020“, mille alla kuulub Eesti toidu kuu, Eesti toidutee, aasta toidupiirkonna valimine ja avatud toidutööstuste nädal.
Kui sulle see lugu meeldis, siis toeta sõltumatut rohelist meediat Anneta