Rimi poolt Baltikumi elanike seas läbi viidud küsitlus näitab, et vaid 22% Eesti elanikest tarbib soovitatava 400-grammise koguse puu- ja juurvilju päevas ja pea 40% inimesi ei tarbi neid piisavalt. Rimi on aastaid tegelenud tervislikuma toitumise tutvustamise ja oma klientide nügimisega tervise suhtes mõistlikumate toitumisvalikute suunas.
- Toit ja aiandus
- 5. september 2022
- Foto: Pixabay
Muu hulgas tehakse tervislikumate valikute soodustamiseks koostööd erinevate iduettevõtetega. Rimi vastutustundliku ettevõtluse juhi Katrin Batsi sõnul võtab ettevõte juba kolmandat aastat osa idufirmade inkubaatori “Future Hub” programmist, mis ühendab ettevõtteid idufirmadega.
„Rimi kutsub ka sel aastal Euroopa startup firmasid üles mõtlema välja uuenduslikke ja kaasahaaravaid lahendusi puu- ja juurviljade tarbimise ning seeläbi ostjate heaolu suurendamiseks,“ sõnas Bats.
Future Hubi kiirendi, innovatsioonihaldusfirma Helve äriarendusjuhi Anna Marija Kiesnere sõnul on koostöö Rimiga olnud kasvulavaks mitmele edukale pilootprojektile. „Näiteks loodi Rimi ja Plant Jammeri koostöös toidujäätmete vähendamiseks tehisintellekt “Tühjenda oma külmkapp”, mida kasutab Baltimaades juba 10 000 inimest nädalas,“ sõnas ta ja lisas, et teine suurepärane näide Rimi koostööst Future Hubiga on Luksemburgi idufirma poolt loodud toidujäätmete vastu võitlemise äpp nimega Food4All (F4A), mis on täna piloodina väljas 8 Tartu kaupluses.
Programm „Future Hub“ toimub oktoobrist-detsembrini ning ettevõtted saavad oma ideedega kandideerida kuni 27. septembrini.
Lisainfo programmi ja osalemise kohta leiad siit
* Solid Data poolt 2022. aasta jaanuaris läbi viidud uuring avalikkuse puu- ja köögiviljatarbimise harjumuste kohta, milles küsitleti 805 Eesti elanikku vanuses 18–69 aastat.
** Maailma Terviseorganisatsiooni soovitused.
400 grammi on näiteks 2 porgandit ja 2 õuna.
Kui sulle see lugu meeldis, siis toeta sõltumatut rohelist meediat Anneta