21. oktoobril tutvustab Kadaka Konverentside sarjas “Tervise teerajad” koolitaja ja toitumisnõustaja Eliis Salm taimse toitumise alustalasid, jagades praktilist nõu veganmenüü koostamiseks.

Üha rohkem loobuvad inimesed loomsete saaduste tarbimisest, andes nii hoogu veganliikumisele. Põhjuseid võib olla mitmeid, alates maitse - eelistustest kuni keskkonnakaitseni välja. Koolitaja Eliis Salm tutvustabki veganlust ning selle peamiseid põhjuseid ja mõjusid loengus 21. oktoobril. Ta selgitab, mis käitumismustrid eristavad taimetoitlast, veganit ja täistaimetoitlast ning millised mõjud on veganlusel meie tervisele. Kogenud toitumisnõustajana jagab ta nõuandeid, kuidas koostada tervislikku täistaimset menüüd.

Loeng toimub koostöös Eesti Vegan Seltsi ja Bon Soyaga, täistaimseid toiduaineid valmistava kodumaise ettevõttega. Koolituste koordinaator Leelo Lehtla leiab, et loengust võib kasu olla kõikidele: “Soovides pöörata üha rohkem tähelepanu enda toidulauale, on Eliis Salmi loeng suurepärane võimalus tutvuda taimse toidu laia valikuga ja õppida tegema tervislikke otsuseid oma söögilauale.”

Eliis Salm on toitumisnõustaja, kellel on kõrgharidus tervisedenduses Tallinna Ülikoolist ning turundusalane magistrikraad Tallinna Tehnikaülikoolist. Igapäevaselt töötab Eliis turunduse õppejõuna Tallinna Tehnikaülikooli majandusteaduskonnas ning keskendub oma uurimistöös tarbijakäitumisele – selle mõjuritele ning muutmisvõimalustele. Tema kireks on jätkusuutlikkuse, vastutustundlikkuse ja eetikaga seotud teemad ning rahvatervise valdkond, milles pöörab ta erilise tähelepanu toitumisele kui olulisele tervisemõjurile. Eliis on Eesti Vegan Seltsi toitumisnõustaja, ajakirja Vegan nädalamenüüde koostaja ja vegankokkade koolitaja. Ta on viinud läbi mitmeid tervise- ja toitumisteemalisi loenguid koolides, ülikoolides ning tuntud Eesti suurettevõtetes.

Töötuba toimub nii kohapeal kui veebiülekandena ja eesti keeles, kestes orienteeruvalt 2 tundi. Pääsmeid hinnaga 20 € saab lunastada Fientast