Euroopa Liidu toiduohutussüsteem ennetab tõhusalt ulatuslike toidumürgituste tekke ning halva toidu söömise. Samas ei tea tarbijad sugugi alati, kust söödav toit pärineb ja mis on selle kvaliteet. Viimasel Euroopa Parlamendi istungil heakskiidu saanud raport toidu kvaliteedi kohta soovib, et toiduaine pakendil oleks kirjas, kus on tooraine valminud.

"Tarbijad on muutunud teadlikumaks põllumajanduse panusest jätkusuutlikusse arengusse, kliimamuutusesse, toiduohutusse, bioloogilisse mitmekesisusse, loodame heaolusse ja kõrbestumisse," ütles Maria Petre, rumeenlasest parlamendisaadik, kes koostas toidukvaliteedi algatusraporti.
 
Arvestades seda, et tarbijad näitavad lisaks toiduohutusele elavat huvi üles ka toidu päritolu ja tootmismeetodite vastu, soovitab raport pakendile kohustuslikus korras järgmist märgistust:
 
  • tooraine tootmise koht
  • töödeldud toiduainete tootmise koht
 
Näiteks tuleks Kalevi šokolaadi puhul tuleks märkida, et need on valmistatud Eestis, kuid näiteks kakao on toodud riigist x. 
 
Loe pikemalt saadikute soovitustest toidu kvaliteedi teemalisest raportist.